Concepcion Bamba

Het is drukkend warm vanmorgen. In de verte horen we al de donder. Er valt een tropische bui, maar 10 minuten lang. Er is zo veel water gevallen, dat de camping blank staat. Blijkbaar stond de regen schuin op de achterkant, want achter is 1 gordijn nat. Tja, een oude bus is nu eenmaal niet helemaal waterdicht.

Mooie gelegenheid om de stoffige gordijnen uit te spoelen. Zodra het water op de camping een beetje is weggelopen vertrekken we. Eerst terug naar Pochutla aan de hoofdweg, waar we boodschappen doen. Meteen maar even tanken en lunchen in de bus. Daarna rijden we langs de kust naar het oosten. Het gaat best snel, dus wijzigen we het plan. We rijden nog een stuk verder, naar Concepcion Bamba. Onderweg nemen we weer een paar topes natuurlijk. En bij zo’n tope valt een dubbele bovenkast half naar beneden. Op het bed, op de kussens. Mazzel dat we er niet onder lagen. Dus zetten we de bus aan de kant voor inspectie. De kunststof haken waarmee de bovenkast bevestigd is zijn deels afgebroken. We hadden al wat stukjes plastic gevonden. De kracht van die venijnige topes (vaak remmen en weer optrekken) heeft waarschijnlijk de slijtage veroorzaakt. We leggen de kussens achter de half hangende kast, zodat die niet door de achterruit kan schieten.

Op de camping in Concepcion Bamba moeten we dus meteen aan het werk. In de hitte. Eerst de kast eraf. Dan repareren we de naastgelegen kast, die ook ontwricht is. Zweten. Maar het is gelukt. In de volgende grote plaats over een paar dagen zit een Home Depot (soort Praxis), zodat we nieuwe (metalen) haken kunnen kopen om de kast weer op te hangen. Tot die tijd een beetje schipperen met de ruimte. Vanavond eten we op de camping. Kai, het zoontje van de eigenaar, komt ons halen. Inmiddels regent het hier nu ook, zeer ongebruikelijk voor de tijd van het jaar. Aan tafel ontmoeten we een man uit Barcelona en een jong stel uit Canada. We zitten gezellig te praten, leuk. Leo, de eigenaar, komt er ook bij zitten. Inmiddels moeten we flink hard praten, want het onweert behoorlijk en de regen komt weer met bakken naar beneden. Langer dan 10 minuten deze keer. Dus vanavond kunnen we niet met de deur open slapen. Maar we hebben nieuwe batterijen gekocht voor de ventilator, dus is er toch nog wat verkoeling. Interessante dag.

{flickr photo=25074752334}{flickr photo=25078555763}{flickr photo=25679146926}

Straten staan blank na tropische bui – Kast op bed gevallen door Tope – WC-instructies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s