Under the mango tree in Zipolite

Vroeg op en de lucht is strak blauw. Eindelijk weer een douche. Een paar seconden loeiheet, daarna lauw/koud. Toch lekker. We ontbijten bij een tentje naast het hotel. Eieren met ham, maar wel weer met rijst, bonenprutje en verplichte tortillas. Voorlopig hoeven we niet meer te eten. Om 9 uur vertrekken we, via de slingerwegen door de bergen, richting de kust. Het is een prima asfaltweg, er is weinig verkeer. Wel moeten we af en toe uitwijken voor een steen. De gemiddelde snelheid is zo’n 30 km per uur en de bergen lopen vrijwel tot de kust. Langzaam wordt het warmer in de bus, tot tropisch. Wat een verschil met afgelopen dagen. Na 3,5 uur rijden zijn we in Zipolite. De eerste camping is warm aanbevolen via de iOverlander App, pal aan het strand. Er is nog maar 1 plekje, in mul zand. Dicht op elkaar en de zee buldert hier zo hard op het strand, je moet gewoon harder praten. Dus rijden we naar de andere optie, bij een hotel. Prachtig aangelegde camping, veel ruimte en een zwembad. De bus staat onder de mangobomen. Meer iets voor ons.

Eerst gaan we even bij het strand kijken. Dit is het enige clothing optional strand in het katholieke Mexico (niet de reden om hier te zijn voor ons). Blijkbaar is nudisme niet zo populair meer, maar een paar blote (oude) billen. We kopen een verse jus d’orange en nemen daarna een duik in het zwembad. De hele middag zitten we verder onder de schaduw van de bomen. Het is ruim 30 graden en wij moeten nog even acclimatiseren. Beetje lezen en internetten. De zon is inmiddels onder en nu is het heerlijk. Onder de sterrenhemel, krekels tjilpen en heel in de verte ruist de zee. De Mexicaanse hoempapa muziek wordt net aangezet. Gezellig. Vannacht slapen we met de achterdeur open en een hor ervoor. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s