San Jose del Pacifico

Zodra we wakker zijn kijken we meteen naar beneden, naar onze privé pools. Blijken ze niet privé te zijn: 3 mannen zijn al beneden. Dus ontbijten we rustig op de rotsen, genieten van het uitzicht. En wachten tot de wolken een beetje wegtrekken, zodat het opwarmt. Hoewel het frissig blijft, wagen wij ons wel aan een baantje trekken in de cold spring.

Eenmaal er in is het best lekker. Wat een bijzondere plek. Terug bij de bus drinken we een bakkie. Een Hongaars stel komt kletsen. Ze wonen in Canada en zijn de eerste overlanders die we tegenkomen die van zuid (Panama) naar noord reizen. We staan een tijd te praten en ze geven tips over de landen die nog komen. Over Nicaragua kunnen ze niet veel vertellen; daar mag je niet met een right hand drive auto rijden, dus moesten ze van grens tot grens gesleept worden in een dag. Dat is balen. Rond 11 uur vertrekken we; de steile dirtroad de berg weer op en dan weer af.

In Mitla tanken we, want we hadden gehoord dat er richting de kust weinig tankstations zijn (blijkt achteraf mee te vallen). We lunchen meteen maar even in de bus en gooien ons internet nog even aan. Daarna richting het zuiden, via een verharde weg, maar weer klimmend de bergen in. Mooie route en veel te zien. Onze navigatie is in de bergen erg slecht in het berekenen van de aankomsttijd. Wegen waar je nauwelijks 30 kunt rijden schat ie in als 90 km per uur. Maar we hebben er op gerekend dat het een lange rit is. Het laatste stuk rijden we de wolken in, er is nauwelijks zicht. Mexicanen halen normaal gesproken avontuurlijk in, maar nu wordt er rustig gereden. Eind van de middag zijn we in San Jose del Pacifico. Dit bergdorp wordt veel gebruikt om de lange route naar de kust te breken. Geen camping hier, we slapen in een cabaña, een motelkamer. Beetje hippie plaatsje; binnen 10 minuten wordt ons wiet, paddos en Mezcal (sterke drank) aangeboden. No gracias. Wij gaan aan de latte en eten daarna in een comedor, onder een schilderij van Maria, versierd met kerstlampjes en een kaars eronder. Leuk. Nu zitten we te buizen. Net het eind van een zielige Nederlandse kinderfilm gezien. Dat is vreemd, Nederlandstalige TV hier. Nu Johnny Depp en espagñol. Morgen rijden we verder naar de kust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s