Cholula en Puebla

Pas laat wakker, lekker uitslapen. Rond 10 uur lopen we naar de piramide van Cholula. Die ligt gewoon midden in de stad, maar is onherkenbaar als piramide. In de loop der jaren is het enorme gebouw (één na grootste piramide ter wereld) helemaal overgroeid. Het lijkt wel een heuvel.  Op de top staat een kerk, gebouwd door de Spaanse conquistadores. Vandaag is de toegang gratis. In deze piramide zijn tunnels gegraven door archeologen, dus kunnen we er in lopen. Buiten aan de voet zijn opgravingen met uitleg op borden in het Engels. Daarna lopen naar boven, om de kerk te bekijken en het uitzicht. Vreemdgenoeg is er net een dienst bezig in het Koreaans, terwijl de kerk vol met Mexicanen zit. Weer beneden is het inmiddels druk met stalletjes, eten, drinken en souvenirs. We kopen een verse jus d’orange, kokos en een zakje gefrituurde insekten. Het jonge verkopertje zegt nog welk beest het is, maar we verstaan en herkennen het niet. Lekker knapperig. 

Na wat vragen vinden we in Cholula de bus naar Puebla, 75 cent met z’n tweeën, geen geld. In Puebla is het druk op straat. Mexicanen gaan met de hele familie naar het centrum. Op het grote centrale plein, de zocalo, is het druk met clowns en ballonnen-verkopers. Ook is er een groep verkleed en met maskers. De muziek gaat aan en ze dansen. Het is een soort carnavalsvereniging. Mannen, vrouwen en kinderen. Een klein jongetje van een jaar of 5 doet zo schattig mee, dat Lesley even een traantje wegpinkt. Leuk! Natuurlijk geven we een muntje als ze langskomen met de gelddoos. Aan de andere kant van het plein is er een dansdemonstratie, waar een aandoenlijk ouder danspaar de show steelt. Wat een lekker sfeertje. Van Mexico worden we blij. Bij een druk eetlokaal gaan we Tacos Arabe eten. Op een voorgedrukt formulier streep je aan wat je wilt hebben. Het vlees wordt gegrild op een spies, zoals shoarma. Heerlijk. Als we de bus terug pakken stapt er een clown in. Hij heeft een microfoontje op en halverwege de rit begint hij een soort standup comedy in de bus. Hij praat zo snel, we verstaan maar hier en daar een woord. Maar mensen om ons heen lachen. Op de camping zitten we nog even buiten, maar het is al snel fris. ’s Avonds valt er zelfs een buitje; wordt de bus weer lekker stofvrij. Wat een leuke afwisselende dag.

{flickr photo=25068060630}{flickr photo=24996012899}

In Puebla: Tacos Arabe en dansdemonstratie

{flickr photo=25068603370}{flickr photo=25270498781}{flickr photo=24732987694}

Insekten eten, lekker knapperig

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s