To Cholula

Het is bewolkt en wat frisser. We moeten in ieder geval tot 11 uur wachten op de was. En rond Mexico City mag je voor 11 uur niet rijden met een buitenlands kenteken. Dus besteden we de ochtend aan klusjes; schoonmaken in de bus en op het dak. We betalen voor de tandarts (35 euro). Helaas heeft de behandeling nog niet optimaal geholpen.

Nadat we van onze buurmannen afscheid hebben genomen, doen we boodschappen en halen we de was op. Alles is gewassen en gevouwen op 4 onderbroeken na. Die komen net uit de droger en krijgen we in een apart zakje mee. Als de droger draait, stookt er een vuur net onder de bovenkant. Vreemd gezicht, alsof het apparaat in brand staat. Nog even lunchen in de bus en dan vertrekken we. De navigatie wijst ons het eerste stuk binnendoor, via kleine plaatsjes en een hobbelig wegdek. Daarna gaat het snel op de tolweg. Vroeg in de middag zijn we in Cholula. Met wat zoeken vinden we de camping. Weer geen bord bij het hek, dus vragen we maar even bij andere gasten of we goed zitten. De eigenaar komt eraan en spreekt Engels. Hier blijven we 2 nachten. Vandaag doen we verder rustig aan. Lesley heeft maagpijn; niet heel erg, maar we houden ons rustig. We kunnen niks bedenken wat we verkeerd gegeten hebben. Volgens Gerhard doucht Lesley met d’r mond open (en water is hier niet drinkbaar). Laten we het maar op een koutje houden. André uit Quebec komt kletsen, hij en zijn vrouw Suzanne zijn ervaren reizigers en hebben Midden- en Zuid-Amerika al eerder gedaan. Nu zijn ze snowbirds en een half jaar in Mexico. Dus luisteren we goed naar de tips. Maandag gaan zij voor het eerst naar Mexico City, dus kunnen wij ook tips geven. Leuk, we staan zomaar 1,5 uur te praten. Nu zitten we binnen, want door de bewolking is het ’s avonds vroeger fris. Buiten bij het zwembad is een Mexicaanse verjaardag met muziek. Vroeg slapen voor een sterkere maag en dan morgen weer op pad. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s