Bosque Chapultepec

We pakken ’s morgens de metro naar Polanco, een wijk ten westen van het oude centrum. Dit is een sjieke wijk met mooie brede lanen. We gaan naar het antropologie museum. Het is een enorm pand, met vele zalen. Net als we binnenkomen blijkt een Engelse gids beschikbaar te zijn.

Dus gaan we met een klein internationaal groepje naar de zaal over de Teotihuacan. Wij zijn de enige die de piramides gezien hebben. De gids geeft een lesje antropologie voor mesoamerica. Handig, hebben we verderop in Mexico en midden amerika nog wat aan. En we leren meer over wat we gezien hebben bij de piramides. Erg interessant. Na ruim een uur kunnen we zelf het museum verkennen. Er is zo veel te zien, je zou hier dagen kunnen ronddwalen. Wij kiezen voor de Azteken, de Maya’s en Oaxaca. Daar zullen we de komende weken meer van zien. In de tuin van het museum lunchen we. Rond 2 uur houden we het voor gezien. 

Het museum ligt tegenover Bosque Chapultepec, een park vergelijkbaar met Central Park in New York. Er zijn veel Mexicaanse gezinnen, stalletjes verkopen suikerspinnen en knuffels. Kinderen kunnen zich laten schminken. We gaan naar de gratis dierentuin, waar we een rondje lopen. Leuk. Inmiddels hebben we aardig wat kilometers geslenterd, dus zijn we behoorlijk moe. Met de metro gaan we naar Plaza Garibaldi, een plein waar Mariachi bands zich aanbieden. Op het terras naast ons wordt flink de knip getrokken om bands te laten spelen (zelfs met 9 man). De violen zijn opvallend vals, maar de trompetten maken dat weer goed. Er wordt uit volle borst meegezongen. De bands bieden zich zelfs aan langs een doorgaande weg. Een jongeman zingt met een band mee naast een geparkeerde auto. De passagiers deur open, waarschijnlijk zijn moeder achter het stuur (of zijn oudere vriendin). Grappig. We lopen richting hotel en zijn doodop. Dus kopen we wat te eten in een winkeltje, dan hoeven we er niet meer uit. Het hostel heeft een magnetron, dus dat is handig. Nu zitten we in de lounge, met een vest aan, want het is behoorlijk afgekoeld en er zijn zelfs wat spettertjes regen gevallen. Vroeg naar bed. Wat een wereldstad!  

{flickr photo=24969264130}

Jongeman zingt mee met mariachi band, moeder (of oudere vriendin) zit in de auto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s