Frida and Trajineras

We ontbijten in ons hostel en zijn de eerste. Vroeg op pad, want we gaan naar het Frida Kahlo museum in een wijk in het zuiden van de Ciudad. Er wordt geadviseerd vroeg te gaan, voordat de tourbussen komen. Met de metro, gaat best snel. Eenmaal daar, precies om 10 uur, blijkt het museum pas om 11 uur open te gaan.

Beetje slordig geresearched. Bij een winkeltje halen we koffie, daarna gaan we in de rij staan. Er stopt een taxi en Connie stapt uit, die we kennen van de camping. Leuk. Om 11 uur gaat de deur open, inmiddels is de rij achter ons al behoorlijk lang. Mooi museum in het geboortehuis van Frida, waar ze later ook gewoond heeft en gestorven is. Er zijn kunstwerken, maar ook persoonlijke eigendommen. En we kijken een interessante film over deze bijzondere kunstenares.

Met z’n drieën pakken we de metro en een light rail trein naar Xochimilco. Hier kun je met een trajinera het water op, de Mexicaanse versie van een gondel. Connie is Braziliaans en spreekt goed Spaans. Zij onderhandelt over de prijs, wij spelen dommetje. Op zich al een schouwspel, want ze maakt er een show van en krijgt behoorlijk wat van de prijs af. De gondel vaart over een water met aan twee kanten tuinen. Deze zijn ooit door de Azteken zo aangelegd, zo zag Mexico City er lang geleden uit. Er zijn ook boten met Mariachi bands of xylofoon spelers. Wij vinden 5 euro per liedje een beetje te gek, maar anderen betalen wel. Er wordt volop meegezongen en zelfs gedanst. Ook zijn er bootjes met eten en drinken die langszij komen varen. Wij bestellen 1 portie als late lunch. Verder drijvende winkeltjes. Connie trakteert op een foto; sombrero’s op, poncho aan en een man in een bootje maakt een foto. Hij heeft een printer aan boord, ter plekke wordt er afgedrukt. Wat lachen! Mexicaanse families doen dit op zondag, dan schijnt het super druk te zijn. We zijn zo’n 1,5 uur op het water en het vliegt om. Samen met Connie gaan we terug naar het centrum, waar we op straat afscheid nemen, zij heeft een hotel een paar straten verder. Terug bij ons hostel halen we koffie en relaxen we wat. Later eten we in een cantina. Ze hebben hier maar liefst 170 tequilla’s op de kaart, maar wij nemen een Corona. Nu nog wat internetten op de binnenplaats. Wat een gezellige dag.

{flickr photo=24878441699}{flickr photo=25219868226}

Zo maakte Frida een zelfportret en poseren als Frida en Diego

{flickr photo=25127875462}

Dansende Mexicaanse dames

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s