Pretty Piramides

De wekker gaat vroeg, want we willen voor de toerbussen bij de piramides zijn. Snel ontbijten en dan op de fiets er naartoe. Officieel gaat het om 7 uur open, maar we hadden al gehoord dat de kaartjesverkoper er dan echt nog niet is. We melden ons om half 8 bij poort 2 van het enorme complex, maar worden doorverwezen naar poort 1.

Gelukkig is die wel open. Ook John en Hillary uit Canada met hun 3 kinderen, die gisteren op de camping zijn aangekomen, zijn er vroeg bij. We lopen via de Calzada de los Muertos de 2 km lang pad naar de piramides. Enorm indrukwekkend, in het vroege ochtendlicht, luchtballonnen erboven en naast ons maar een handjevol mensen. De Piramide del Sol is de twee na grootste piramide ter wereld (na Cheops in Egypte en Cholula, ook in Mexico); 222 meter breed en 70 meter hoog. Met hele steile trappen, vaak hoge stappen. En allemaal gebouwd zonder metalen gereedschappen, lastdieren of wielen. Indrukwekkend. Wat een uitzicht over de ruïnes van deze oude stad van het Teotihuacan-volk. Even verderop ligt de Piramide van de la Luna, minder hoog, maar qua uitzicht ook geweldig. Inmiddels zijn de eerste toerbussen vanuit Mexico City gearriveerd, dus wordt het drukken. De verkopers van snuisterijen, inclusief fluitjes met dierengeluiden, worden ook talrijker. We bekijken het hele complex. Bij de lunch komen we er achter dat we iets gemist hebben, dus fietsen we naar een andere poort. Gek genoeg mogen we daar de fietsen niet parkeren, dan maar buiten aan een hek. Een meisje dat er werkt zegt dat de fietsen onveilig staan, zij wil er wel op letten. We bedanken ervoor en bekijken snel de ruïne die we gemist hadden.

Terug op de camping komen Marc en Connie net aan; hen kennen we van San Miguel. Vreemd dat je elkaar in zo’n enorm land toch steeds tegenkomt. We eten wat makkelijks en relaxen wat. Hillary komt gezellig kletsen; even routes uitwisselen. Zij reizen met kinderen, dat is pas stoer. Ondertussen checkt Ger of de tandarts er al is. Ze blijkt vast te zitten in het verkeer, horen we van haar moeder. Rond 10 uur is ze er en een uur later staat Gerhard weer buiten. Hele gebit schoongemaakt en de kies is geseald. Vrijdag controle-afspraak. Perfect. Alleen mag Ger 3 dagen niet poetsen (wel spoelen gelukkig).

{flickr photo=25089350152}

Formatievlucht boven tempels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s