Tonala

Fijne camping, we rommelen wat rond de bus. Even wat onderhoud aan het watersysteem. We rijden via de noordkant van het meer. Veel huizen in aanbouw, vooral voor Amerikanen. In Chapala parkeren we de bus en lopen we een rondje. Nog even schrikken, want voor het eerst laten we de sleutel per ongeluk in de bus, met de deuren op slot.

Gelukkig hebben we een reservesleutel in de tas. Aan de boulevard eten we een bakje gefrituurde anchovis. Gewoon met kop en al. Lekker, hoor. Daarna pakken we de snelweg naar Tonala, een stadsdeel van Guadalajara. We gaan 2 dagen in een hotel en hebben er één gevonden met een enorme overdekte garage. Groot genoeg voor onze bus. In Tonala is het druk op zaterdag. Er is markt en wij eten nog een hapje. Aan de bar van een kraam. We herkennen de hoofdbestanddelen van de taco’s niet, dus bestellen maar wat. Gerhard neemt op goed geluk Tripa en Cabeza, wat achteraf ingewanden en hoofdkaas blijkt te zijn. Gelukkig zijn we makkelijke eters en is het heerlijk. In het hotel relaxen we ’s middags wat met top internet. Zo goed, dat we zelfs Programma gemist kunnen streamen.

Laat in de middag weer de straat op. De markt is nog in volle gang, er komen zelfs stalletjes bij. Deze plaats is bekend van keramiek en er zijn veel winkeltjes. Maar geen buitenlandse toerist te zien. Verder veel winkels met poppige jurkjes voor communie of sweet 15 (geen 16). En Valentijnsdag is groot hier; ballonnen en beertjes overal. Bij de kerk komt net een trouwauto aan. De bruid met zalmrose mega-tutu-jurk en haar broertjes allemaal in een glimmend pak met gympies. Leuk allemaal, lekker sfeertje. We vinden een restaurant in een overdekte parkeerplaats. Vreemde lokatie en het licht is ook uit. De eigenaresse somt het hele menu op voor ons. Gerhard neemt als drankje een Michelada, specialiteit vam deze regio. Een literglas bier met tomatensap, ijsklontjes en garnalen op de rand. Eigenlijk meer een voorgerecht dan een drankje. Lesley zegt dat het Gerhard z’n eerste Michelada is. Dus wordt er een foto gemaakt van de Hollanders voor op Facebook. Lachen. Ondertussen staat de TV aan, wordt er een karaoke machine gebracht en verzamelt de familie zich voor een verjaardagsfeestje. Wij zijn de enige gewone gasten. Als toetje krijgen we van het huis een schaaltje komkommers met knolraap en chilipoeder. Geinig. Nu zitten we een beetje te buizen en internetten op de kamer. Morgen naar het centrum van Guadalajara.

{flickr photo=24985619756}{flickr photo=24644304539}

Visjes en Michelada (= bier met tomatensap)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s