Lago de Chapala

Nadat we zijn uitgecheckt uit het frisse hotel, ontbijten we in de bus, die nog ongeschonden geparkeerd staat. Altijd leuk om naar mensen te loeren die de bus en de kentekenplaten bestuderen, zonder dat ze ons zien. We rijden Tapalpa uit om 5 km verderop Las Piedrotas te bekijken.

Het is een aantal hele grote rotsen in het glooiende landschap. Net buiten Tapalpa tanken we. Meteen maar even de bandenspanning meten. We vermoeden rechts achter een legere band. En dat klopt, nauwelijks druk zelfs. De luchtapparaat bij het tankstation blijkt niet te werken. Dus zetten we de bus aan de zijkant en zetten we de compressor aan. Fijn om dat soort spullen zelf te hebben. We vermoeden dat het geen lekke band is, maar dat ie langzaam is leeggelopen. Nog even een bakkie koffie in de bus en dan rijden we de berg weer af met geweldig uitzicht over de weidse vallei.

Net als gisteren missen we de oprit naar de tolweg; de navigatie weet niet hoe het zit en onze wegenkaart heeft te weinig detail. Dan maar verder op de Libre, gaat ook prima. Twee uur rijden vliegt voorbij, veel te kijken onderweg. Bij Jocotepec checken we in op een grote camping met een nog groter sportterrein, gelegen op de westelijke punt van Lago de Chapala. Dit is het grootste meer van Mexico. Na een late lunch verkennen we het terrein, met sportvelden, een zwembad en een eigen vuurturen aan het meer. Hier en daar een camper, maar we zien niemand. Het is lekker warm weer, maar niet klam. Dus we relaxen lekker buiten, beetje lezen. Nu zitten we weer lekker in ons eigen huisje op wielen; daar kan toch geen hotelkamer tegenop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s