Laguna La Maria

Met de achterdeur op een kier slapen is een succes; beter geslapen, maar het is nog steeds klam. Langzaam wordt de camping wakker. Louis uit Quebec komt kletsen. En Lesley d’r Mexicaanse vriendin Kenny komt buurten. Met weer een kado; een geborduurd bloesje uit Oaxaca. Jeetje, wat lief.

Kenny laat foto’s zien van haar dochter Lesley in Nederland en kleindochter Lesleyta (Spaans voor kleine Lesley), die in Leiden studeert. Komen er zomaar foto’s van Den Haag en Volendam voorbij. Grappig. We geven Kenny een klompje en nemen afscheid. Rond 11 uur rijden we weg bij de camping. Eerst via de kustweg, dan via de cuota, de vierbaans tolweg. Voorbij het tolpoortje lunchen we in de bus.

We rijden naar Colima, wat een enorme plaats blijkt te zijn. Gisteren hebben we een hostel uitgezocht, maar we weten niet of we er kunnen parkeren. De Franse eigenaar Alex heeft nog niet gereageerd op onze vraag via Facebook. Eenmaal daar blijkt het hostel vol te zitten. We zouden net aan voor de deur, binnen het hek kunnen kamperen. Maar Alex ziet dat niet zitten. Dus rijden we de stad weer uit, de bergen in. Daar is een camping, maar de laatste review is van 2014. Dan is het even afwachten of het er nog wel is en in welke staat. De weg kronkelt de bergen in en al snel is de temperatuur aangenamer. Van 35 graden en klam, naar 22 graden met een briesje. In de verte zien we Volcan el Fuego, een actieve vulkaan. Boven de krater hangt een pluim witte rook. Laguna La Maria blijkt een weekendbestemming te zijn voor Mexicanen uit Colima. Nu is er weinig te doen. Bij navraag blijkt er 1 cabaña bezet te zijn. Het voelt goed,dus we blijven. We wandelen naar het bergmeertje. Veel vogels, mooi hier. Hier en daar zijn er wat daggasten. We kletsen nog even met een viertal uit Canada. Als we terug bij de bus komen staat daar de camper van Claus en Rosie uit Duitsland, die we een kleine week geleden bij Chacala ontmoet hebben. Toevallig weer, want deze bestemming ligt niet op de toeristische route. We eten nog buiten, maar gaan vroeg naar binnen. ’s Avonds is het hier behoorlijk frisser. Lekker. Nu al zin om te gaan slapen.

{flickr photo=24874275711}

Even nieuwe aanwinst showen; Oaxaca blouse, gekregen van Kenny uit Guadalajara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s