San Patricio Melaque

Wat warm vannacht, het is vanmorgen als we wakker worden nog steeds 25 graden in de bus. Ondanks onze zelfgemaakte airco. Dus moeten we nog even door MacGyveren voor een andere oplossing. Meteen naar buiten om te ontbijten. Rudi komt nog even praten. En hij heeft 2 plakken ontbijtkoek bij zich (meegenomen door zijn dochter uit Canada) en kokoswater. Lekker.

Half in het Nederlands, half in het Engels. Als we weg gaan zeggen we iedereen gedag. Rudi geeft ons nog 2 kokosnoten mee en wij geven als aandenken een klompje. We rijden in ruim een uur naar San Patricio Melaque (Melaque voor initimi). Het is zoeken naar de camping; een man met een pickup zegt ook een camping te hebben, we kunnen wel achter hem aan rijden. Maar daar voelen we niks voor. Al met al vinden we de camping, aan de strand en in het hoofdstraatje. Veel Canadese campers model touringcar. In de schaduw slachten we de kokosnoten. Meteen al behoorlijk aanspraak. Een Mexicaanse dame van de camper verderop is verrukt een Nederlandse auto te zien. Haar dochter is met een Nederlander getrouwd en woont in Zwolle. En ze heet ook nog Lesley! Toevallig. Lesley krijgt meteen een omhelzing; een nieuwe vriendin. Later komt ze terug van de markt, met een broodje van de markt als kado. Omdat Nederlanders zo houden van volkorenbrood. Schattig. Wij lopen een rondje door het kleine plaatsje. Telkens verbazen we ons weer dat winkeltjes allemaal precies hetzelfde verkopen, soms pal naast elkaar. Daarna is het tijd om af te koelen in zee. Hier is prima internet, dus we skypen en researchen. ’s Avonds is er livemuziek in het hotel naast de camping. Kunnen we lekker meegenieten. Opeens is er veel lawaai op straat. Lesley d’r Mexicaanse vriendin komt ons halen; er is Carnavalsoptocht. Een bonte stoet met wat praalwagens en dansende kinderen. Hier geen prins carnaval, maar een koning en koningin. En ook een buitenlandse koning en koningin, een Canadees echtpaar. Nog wat caballeros te paard, met drankje in de hand. Lachen. Na de optocht hier en daar een verdwaalde vuurpijl. Leuk allemaal. Tot laat zitten we buiten. Nu in de bus met nieuwe anti-klam-test; achterdeur op een kier vastgebonden, met een hor ervoor bevestigd met klemmen en magneten.

 

{flickr photo=24903295106}{flickr photo=24561942959}{flickr photo=24836230281}{flickr photo=24903327896}

Carnaval Costalegre (= Happy Coast); praalwagens, caballeros en buitenlandse Rey & Reina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s