Another day in Puerto Vallarte

Het is ‘s morgens licht bewolkt en al snel klam weer. We ontbijten buiten en gaan lekker lezen in de schaduw . Aan het eind van de ochtend willen we even internetten. Daarvoor moet je aanbellen bij de eigenaar en op hun overdekte terras op de bank zitten. De baas zit net te brunchen.

Gek, om zo bij mensen thuis te zitten. Dus we zijn weer snel weg. Inmiddels zijn er nieuwe gasten aangekomen. Duitsers in een Amerikaanse camper. Ze staan achter ons, dus kletsen we wat. Ze zijn regelmatig op reis in Noord Amerika, dus loont het een camper hier te kopen en op te slaan als ze elders op reis zijn. Dat kan natuurlijk ook. We eten nog even een salade en gaan laat op pad.

Weer met de stadsbus naar het centrum. Met horten en stoten pakken we internet op bij Starbucks om te skypen. Telkens als er een oude stadsbus voorbij komt kun je elkaar niet verstaan. Het is druk op zondag, veel mensen op de Malecon en op het strand. We lopen naar Isla Cuale, een smal, langgerekt eiland in de rivier, verbonden aan het vaste land met bruggen. Hier staan grote oude bomen en er zijn artistieke winkeltjes. Aan de andere kant van de rivier is de Zona Romantica, bekend als de gay friendly neighbourhood. Veel restaurants en barretjes. Wij zoeken een restaurantje in een achteraf straatje, waar veel Mexicanen zitten. Het zweet staat op ons gezicht, van de hitte en de hete vissoep (heet van warm en van pittig). De serveerster doet de ventilator aan, dus blijkbaar valt het op. Maar erg lekker. Via de Malecon lopen we weer terug. Vandaag is de Superbowl, dus staan de TV’s aan op de terrassen om Amerikaanse gasten te lokken. Wij pakken de bus weer terug en zitten heerlijk lang buiten te lezen. Vreemd genoeg als enige, verder zit iedereen in z’n camper. Ondanks dat Puerto Vallarte een grote stad is, is het heel gemoedelijk. Leuk om het gezien te hebben, morgen weer en route.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s