Puerto Vallarte

Na het ontbijt maken we een strandwandeling. Het strand ligt in een baai, omringd door heuvels met palmen en andere bomen. En er ligt een laguna naast. Mooi licht zo in de vroege ochtend. Daarna pakken we in en rijden we naar de hoofdstraat van Lo de Marcos voor een vroeg lunch met Birria. Dit is een soort soep met heel gaar geitenvlees, als draadjesvlees. Het vlees schep je in een tortilla met ui en koriander. Indopen in de soep en eten. Heerlijk, maar wel knoeien. In het restaurantje zien we de klok al een uur verder staan. Dit is niet de officiële tijdgrens, maar hier doen ze wel alvast mee, omdat teveel Canadezen hun vlucht misten; het vliegveld ligt in een andere tijdzone. Grappig. We gaan weer de weg op en langzaam wordt het drukker. Het is maar een uur rijden naar Puerto Vallarta. Leuk om hier te zijn, we kennen van de Loveboat (jeugdsentiment). Je mag met trucks niet op de hoofdweg rijden en dat staat slecht aangegeven. Gelukkig is het campingboek heel duidelijk en rijden we zonder problemen via de parallelweg naar de camping middenin de stad.

Voor een stadscamping is het hier opvallend rustig, ommuurd en groen. Eerst wat relaxen en dan nemen we de stadsbus naar het centrum. We stappen uit en zien meteen een Starbucks, dus gaan we in de airco frappucino drinken. Het is vandaag klam en tropisch warm. Bij het toeristenbureau halen we een kaartje. En we vragen naar een jazz evenement dat vandaag zou zijn, wegens carnaval. Nee, dat hebben we mis, het jazzfestival is volgende week. We lopen langs de Malecon. Overal winkeltjes en terrassen, met zowel Noord Amerikaanse als Mexicaanse toeristen. Bij Calle Allende zien we dat er een podium wordt opgebouwd, om 6 uur is hier toch jazz. Ondertussen pakken we nog een terrasje aan de Malecon; mensen kijken, tostadas met krab en een drankje. Ook hier een vrijgezellen-party met jonge meiden, net als bij ons. Om 6 uur gaan we bij het podium kijken in een klein straatje. Er zijn niet veel mensen, niet gek als zelfs de VVV er niet van weet. Niet echt New Orleans-carnaval, maar wel lekkere muziek. Na een uurtje pakken we de stadsbus weer naar de camping. Nu zitten we nog laat buiten en koelt het eindelijk wat af. Leuke stad, morgen gaan we meer bekijken.

{flickr photo=24251022883}{flickr photo=24582396960}

Zandsculptuur en Jazz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s