Lo de Marcos

We slapen met het dakraam open en de golven maken veel lawaai. Maar we zijn er inmiddels aan gewend. Om half 6 horen we opeens harde muziek, iets later houdt het op. Om half 7 begint het weer. Er blijkt een auto naast ons te staan, met de deuren open en de boombox hard. Gerhard gaat even buiten kijken, als net onze Canadese buurman op de herriemaker afstapt. Het is een Mexicaans stelletje, vannacht uit de grote stad komen rijden. De muziek gaat een heel klein beetje zachter. Tja, dat kan ook. Dus zijn we vroeg uit de veren. Het stelletje gaat op het strand wandelen, muziek uit. Dus kunnen we nog even van het mooie plekje genieten. We hadden al gezien dat er ook een Duitse camper staat. Klaus en Rosie komen kletsen. Zij hebben ook verscheept in april vorig jaar van Antwerpen naar Baltimore. Het lijkt erop of het dezelfde boot was. Ook toevallig. We wisselen plannen en tips uit. De komende weken hebben we ongeveer dezelfde route. Daarna gaan zij een paar maanden terug naar Duitsland. Inmiddels is de boombox weer aan, dus pakken we in en gaan we rijden.

Vandaag gaan we niet zo ver, in Lo de Marcos stoppen we, nog geen 50 km. We vinden een mooie, meer conventionele camping. Met veel planten en bloemen. Het strand kunnen we niet zien, maar de zee horen we wel. We lunchen in de schaduw en zitten te researchen voor de komende week; welke route en campings en wat is er te zien. Het is een echte Canadese camping, dus meteen weer veel aanspraak. Buurman Rick heeft in Canada een boerderij en reist een paar maanden met zijn gezin; de kinderen krijgen onderweg les. Zij zijn al in het zuiden van Mexico geweest, dus pakken we de kaart en een blocknote erbij om de tips op te schrijven. ’s Middags nemen we nog even een duik in de zee en drogen we op aan weer een mooi strand. Daarna tijd voor eindelijk weer eens een warme douche. Nu zitten we nog lekker lang buiten, kaarsen aan, krekels tjilpen en de golven beuken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s