Chacala

’s Morgens gaan we al vroeg zwemmen, baantjes trekken in het prachtige zwembad. Voordat we weg gaan dumpen we nog even grijs water. John, een Amerikaanse kampeerder, komt kletsen. Hij staat hier elk jaar 4 maanden, dus hij kent de omgeving goed en geeft tips. Daarna rijden we een stukje terug naar San Blas.

Leuk plaatsje. Om het centrale plein staat een enorme stellage in de vorm van een kerstboom. Men is net begonnen de kerstversieringen op te ruimen. Wij gaan naar een taco-kraampje, aanbevolen door John. Op de hoek van een straat staat een kar, met 4 tafeltjes op de stoep. Nog 1 tafel is vrij. Er is keuze uit 2 gerechten: vis- of garnalen-taco. Het wordt geserveerd op een bordje in een plastic hoesje; geen afwas, gewoon een nieuw hoesje erom. Tegen een muur staat een tafeltje met sauzen. Wat een goede tip: beste vistaco’s sinds we in Mexico zijn. Na wat vragen vinden we de weg naar La Contaduria, een oud Spaans fort op de top van een heuvel. Geweldig uitzicht over de groene vallei. Er is ook een ruine van een kerk. Prachtig.

We gaan weer rijden, slechts een kilometer of 80. Maar het gaat niet hard, door de heuvels met veel bochten en plaatsjes. In dit gebied worden veel tropische vruchten verbouwd. Iets van de weg af ligt Chacala, een gehucht met een paar straatjes in een baai. Toch nog zoeken naar de camping, maar in het Engels wordt de weg gewezen, want hier zijn best wat toeristen. We staan aan een strand naast palmbomen met maar 3 andere campers. Meteen maar even afkoelen in zee, want het is behoorlijk warm in de de bus. ’s Avonds lopen we naar het straatje aan de kust, waar veel restaurants zitten. Lekker eten, een margarita en internet. Zo moet het zijn.

{flickr photo=24824188765}{flickr photo=24835439815}{flickr photo=24824180635}

Bestellen bij de kar – Hete saus erop – Lekker

{flickr photo=24195994874}

Droomhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s