San Blas

We zijn wel vroeg wakker, maar de gang zit er niet zo in. Hoewel we van plan waren vroeg weg te gaan, internetten we nog wat en moet er nog gepraat worden met de buurvrouw. Om kwart voor 10 rijden we pas weg. Eerst tanken en dan de tolweg weer op. We kunnen de zee niet meer zien en de omgeving wordt steeds groener.

Hier en daar een lagune met vissers, veel mangroven en palmen, maar ook akkerbouwvelden vol gewassen. Af en toe houden we even pauze. Vlak achter de tolstations zit vaak een winkeltje met parkeerplaats en toiletten. Bij een benzinestation lunchen we in de bus. Uitzicht op 2 agenten met uzi-geweren, die vriendelijk naar ons lachen en zwaaien. Het is niet helemaal duidelijk wat ze bewaken. Vanaf de tolweg vinden we na wat zoeken de weg naar de kust. We dalen af via een mooie kronkelweg. Vandaag gaan we nog niet naar San Blas. Tijd om te relaxen op de camping, net iets ten zuiden van het plaatsje. Bij het inchecken spreekt de bazin prima Engels, zelfs met Amerikaans accent. Later horen we van een andere kampeerder dat ze uit Los Angelos komt. Duh.

Twee grote campers staan op een parkeerplaats aan de zijkant, met hookup. Wij hebben verder niks nodig, dus trotseren we het mulle zand en staan we voor een rij palmen in het gras. Zo’n 50 meter van de vloedlijn, met daarvoor een langgerekte palapa met zitjes en hangmatten. Het is warm, dus nemen we meteen een duik in zee. Kunnen we meteen onze nieuwe zwemshirts met UV-bescherming uitproberen. Daarna naar het zwembad, prachtig aangelegd met in het midden een palm. We lezen nog wat in de ligstoelen. Een touringcar met jongeren is net aangekomen. Ze eten bij het restaurant en sommige gaan zwemmen. Als we weer bij de bus zitten, komt een Amerikaan met een motor even praten. Hij waarschuwt al voor de bugs. Dus zitten we flink in de citronella klaar voor de strijd. Net als we gaan eten is de schemer optimaal; wat een muggen. Beetje onrustig eten, lopend met je bord om wat wind te maken. Ondanks een lange broek zijn we toch geprikt. Gek genoeg duurt het maar een half uur, dan zijn ze weg. Nu muziekje aan en relaxen. Geen internet, dus lekker lezen. Morgen gaan we het dorp bekijken. En nog pittiger anti-muggenspul kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s