Centro historico Mazatlan

Vandaag gaan we met de stadsbus naar het oude centrum van Mazatlan. Mazzel, de bus komt er net aan. Leuk prijsje van 50 cent per persoon. Even kijken waar we moeten uitstappen. Lang leve de Lonely Planet met een kaart van het centrum. Eerst lopen we naar Plaza Principal met de kathedraal. Binnen is er mooi licht door de gebrandschilderde ramen. Daarna gaan we naar Plazuela Machado voor een espresso op een terras. We bekijken het theater, dat in de jaren 70 verwoest is door een orkaan, maar weer prachtig is gerestaureerd. Verderop zit het kleine Museo del Arte; 2 zaaltjes met schilderijen, gratis te bezoeken. Langs de kust worden kraampjes opgebouwd voor het carnavalsfeest. Wij klimmen op een uitzichttoren om te kijken over zee. Veel wind vandaag en hoge golven. Voor de lunch gaan we naar El Fish Market (niet zo’n authentieke naam). De specialiteit is ceviche, zeevruchten in limoensap. Heerlijk. Extra lekker met uitzicht op zee vanaf het terras. Na de lunch lopen we nog even door de overdekte markt. Bij souvenirwinkeltjes worden we steeds aangesproken. Niet bij de slagers die varkens- en koeienkoppen staan uit te benen. Het is even zoeken waar de bushalte is terug naar de camping. De bus richting Zona Dorada zit vol Westerse toeristen, hier en daar een Mexicaan. Terug bij de bus zitten we nog wat buiten, maar we gaan vroeg naar binnen vanwege de frisse wind. Maar de deur staat nog open. De Mexicanen vonden het vandaag koud met 24 graden en stralende zon. Wij vinden het prima winterweer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s