Mazatlan

Vandaag gaan we weer een stukje rijden. Eerst betalen we de baas (we moeten hem eraan herinnereren dat hij de was berekend). Lesley zegt nog even gedag bij de familie, waarmee we de schildpadjes hebben vrijgelaten. De Duitstaligen slapen nog, dus gewoon in het Spaans. We pakken de tolweg naar het zuiden voor 80 km.

Mazatlan is een grote stad, druk verkeer. Tijd voor boodschappen, dus gaan we naar Walmart. We slaan flink in en kopen ook nog UV-shirts voor in het water. Kunnen we in de tropen zwemmen zonder te verbranden. Veel kinderen hebben hier zo’n shirt aan en menig volwassene. Dan rijden we naar de camping. Het is een stadscamping aan zee. De prijs wordt bepaald door de nabijheid van de zee. Dus staan wij achteraan, we lopen wel even naar de zee. Na sushi voor lunch bij de bus lopen we naar de Zona Dorada. Dit is een toeristisch gebied. Veel winkels, restaurants en resorts. Ook zien we veel overwinteraars en wordt en door Mexicanen weer Engels gesproken. In het schelpenmuseum, eigenlijk een winkel, gaan we even kijken. Lekker kitsch. Op het strand zien we bandjes muziek maken voor de terrassen. Met tuba, want dat hoort bij Mexicaanse muziek. En vals, dat hoort ook. Bij de boulevard kopen we een ijsje en lopen we weer terug. Terug bij de bus zitten we nog wat buiten. Op het strand kijken we naar de zon die ondergaat achter een eilandje voor de kust.

{flickr photo=24747314996}

Wat een topsouvenir, helaas geen plaats voor in de bus

{flickr photo=24145366914}

La casa del Whopper!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s