Return from Copper Canyon

’s Morgens doen we meteen de gordijnen open, kijken hoe de zon boven de bergen op komt. Prachtig. Eerst gaan we ontbijten en een beetje internetten. Daarna terug naar de kamer, relaxen op het balkon en turen over de Canyon. Het is al goed warm. Om half elf checken we uit en stallen we de weekendtas bij de receptie. We gaan hiken, kijken of we hoger kunnen komen voor nog beter uitzicht. Hier is geen officieel pad, dus het is een beetje gokken. Hier en daar staat een huisje, kippen en hanen lopen rond. Raramundi dames in hun felgekleurde kleding lopen naar beneden, richting treinstation, om hun koopwaar uit te stallen. Kindjes lopen mee en vragen Compra (koop) en als je nee zegt Peso (mag ik een muntje). Zielig, maar dat doen we niet. Een groep toeristen op een ATV rijdt naar boven, zo weten we waar het pad loopt. Boven is het uitzicht adembenemend mooi. Aan de rand voel je pas hoe hoog het is. We lopen weer terug en halen de tas op. Dan gaan we naar de food court Mexican style. Bij het station kun je naast prullaria ook eten kopen. Dames staan te koken op kachels gemaakt van een oud olievat. Grote plaat erop, schoorsteentje en klaar. We wijzen wat aan en gaan zitten. Heerlijk. Opvallend is dat alleen wat Mexicaanse toeristen hier eten. Een grote groep Amerikanen zit in de bar van ons hotel. Zonde, want dit is veel Mexicaanser. De trein is op tijd; vandaag maar een paar wagons, alleen eerste klas. Het verschil met tweede klas is tapijt op de vloer en continue Spaanstalige muziek in diverse genres. En op twee bruggen stopt de trein, zodat je een foto kunt nemen. We zitten aan de goede kant qua uitzicht. De rit is weer mooi. Nog voor de verwachte aankomsttijd komt de trein aan in El Fuerte. De taxichauffeur staat al klaar met een kartonnetje met daarop Van de Krol, 2 PAX. Om half 7 zijn we thuis; bus sweet bus. Die staat er nog prima bij. Even een boterham met de schuifdeur open. Hier is het aanzienlijk warmer ’s avonds dan hoger in de bergen. Wat een leuke side trip. Morgen weer een stuk rijden. 

{flickr photo=24332573949}{flickr photo=24072081034}

Hiken met zwerfhondje en lunchen met Gorditas en Chile Rellonos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s