El Fuerte

Heerlijk uitgeslapen. Eerst pakken we de bus in en dan gaan we ontbijten bij ons hotel. Het is een familiebedrijf, dus waarschijnlijk is een dochter van de baas onze serveerster. Ze is ontzettend vriendelijk en articuleert heel duidelijk, hoewel we niet alles begrijpen. We eten omelet. Wel weer met tortillas en bonenprutje; dat lijkt bij elke maaltijd er standaard bij te horen.

Na het ontbijt rijden we naar het station, even buiten de stad. In het centrum zien we veel miltairen en politie, de mitrailleur achterop de auto. Ziet er vreemd uit voor ons, maar we krijgen wel het gevoel dat het goed beveiligd is hier. Bij het station blijkt dat we geen kaartjes voor morgen kunnen kopen voor 2e klas, alleen voor 1e klas. Dus moeten we kaartjes in de trein kopen. Maar we weten nu wel een tijd en de prijs; op de website was dat nog niet duidelijk. Daarna rijden we richting het noorden. De weg gaat door landbouwgebied; de velden staan vol gewassen. Ook wordt het landschap groener en zien we in de verte de bergen. Na nauwelijks 1,5 uur rijden zijn we in El Fuerte, waar we door de goede beschrijving in het campingboek meteen de camping vinden. Toch twijfelen we nog, want er staat geen bord. Maar we zijn goed; de eigenaresse komt kennismaken en we registreren ons. Het is eigenlijk een hotel, maar er staat nog een andere camper. Een hotelkamer wordt aangewezen voor douche en toilet. Prima. Hier zullen we de bus ook laten staan als we morgen met de trein gaan en in de bergen overnachten. Het terrein is ommuurd, dus daar staat de bus veilig.

’s Middags lopen we door het stadje. Bij een gebouw zien we een bewaker staan en we vragen of het de bank is. Maar het is het elektriciteitsbedrijf. We krijgen allebei een hand en de weg naar een pinautomaat wordt uitgelegd. Keurig. In het oude centrum is een mooi plein met het Palacio Municipal. Dit statige gebouw heeft een gallerei met 2 verdiepingen rond een binnenplaats. Mooie muurschilderingen. Wij lopen langs alle kantoortjes, overal een bordje met wat het is. En vrijwel altijd makkelijk te vertalen. Bij burgerzaken staat een rij voor het aangeven van geboortes; baby’s mee, misschien moet je die wel laten zien als bewijs. Verderop op een heuvel ligt een museum in een nagebouwd fort. Leuke oude troepjes en informatie over de lokale indianenbevolking. Er is een film met Engelse ondertiteling over de natuur in de omgeving. En uitzicht over het stadje en de rivier. Opvallend weinig toeristen hier, mensen begroeten ons op straat. Bij de camping zitten we heerlijk buiten, we kunnen zelfs buiten eten (inktvis, lekker). Rond 8 uur komen de Canadese buren thuis, terug van de trein. Lesley gaat even een praatje maken om te horen hoe het was. Klinkt leuk. We pakken een weekendtas in voor overnachting. De winterjassen gaan mee, want op de plaats van bestemming is het 6 graden overdag. De dame van de camping regelt een taxi, morgen om half 8 weg. Zin in!

{flickr photo=24248404149}

In museum El Fuerte: uil is bijna vergaan en staart hagedis heeft beste tijd gehad. Muy interesante!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s