Boondocking at Los Frailes

’s Morgens rommelen we een beetje bij de bus. We hebben hier goed internet, dus besteden we de ochtend aan administratie en research voor het vasteland van Mexico. Een Canadese vrouw komt nog wat praten; ze had ons al gespot in Loreto. We tanken en rijden dan naar het zuiden langs de kust, richting Cabo Pulmo.

Het eerste stuk is een asfaltweg. Delen zijn goed, maar opeens zit er een gat in de weg, of liggen er stenen, zodat je moet zigzaggen. Daarna weer een stuk onverhard, wasbord dus trillen maar. Blijkbaar genereert dat zoveel stof dat de rookmelder afgaat. In Cabo Pulmo eten we heerlijke vistaco’s op een overdekt terras. Ons doel is Los Arbolitos. Blijkbaar hebben we een afslag gemist, want opeens zijn we bij een droge riviermonding aan het strand. Overal staan campers, in alle soorten en maten. Dit is Los Frailes, een strand waar je gratis kunt kamperen. Wat betreft faciliteiten is er alleen een waterput (niet drinkbaar). Geen douche, geen toilet, zelfs geen pit-toilet. Er is een grote groep snowbirds, die hier maanden staat. We rijden het strand op en zien daar Joe en Kevin, die we van Todos Santos kennen. Zij besluiten net hun voertuigen te verzetten naar een ander plekje. Ondertussen maken wij kennis met Mandy en John uit Florida en Irene en Simon uit Zwitserland. Allemaal zijn we onderweg naar Zuid-Amerika, ongeveer even lang al onderweg en eind 30/40 jaar oud. Veel te bespreken, dus zetten wij onze bus bij hen op het rijtje.

Iedereen wil bij elkaar in de camper kijken. Ideeën opdoen voor je volgende rig; want iedereen ontwerpt eigenlijk al een nieuwe bus voor een nieuwe reis. Laat in de middag trekken we voor onze bus een wijntje open met een knabbeltje. Jeremy uit Utah komt er ook bij, later ook zijn vriendin Rachelle. Gezellig. Iedereen heeft nog wel een fles wijn. We verplaatsen de borrel naar de enorme truck van Irene en Simon. Wat een mooi ding met luxe snufjes. Leuk. Ver na Baja-bedtijd gaat iedereen weer terug naar zijn eigen bus. De maan verlicht het strand, prachtig. Als enige hebben wij geen toilet, dus het is wel sanitair improviseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s