Todos Santos

We slapen uit en relaxen de hele ochtend. Er is maar 1 douche, dus het kost een paar pogingen, maar dan lukt het. En de douche is nog heet ook. Eind van de ochtend gaan we op de fiets naar het stadje. Twee boodschappentassen met was mee. Bij een lavanderia storten we de tassen leeg in 2 wasmanden, plakkertje met je naam erop, over 3 uur is het klaar.

We bekijken ondertussen het culturele centrum. Een verzameling lokale oude troepjes, altijd leuk. Daarna fietsen we het centrum uit. Flink klimmen een heuvel op. Hier zit La Esquina, een groot terras in een sfeervolle ommuurde tuin. Heerlijk in de zon lunchen met sapjes, quesadillas en bruschettas. Ze zijn lekker scheutig met de knoflook. We fietsen weer verder, tussen de palmboomkwekerijen en villas. Fietsen is een kunst hier; heuvels, dirt roads vol kuilen, stenen, mul zand. Aan het eind van de weg is het strand. Hier kun je niet zwemmen, want de zee in onstuimig. Enorme turquoise golven storten zich op het strand. Spectaculair. Verderop zetten we de fiets weer neer voor een korte hike langs een meertje over een rotspad. Ook weer naar een strand. Lekker. Terug in het centrum kopen we een grote fles cola, want we hebben enorme dorst van al dat klimmen met een vouwfietsje. De was is ook klaar, dus gaan we naar de camping.

Bij de bus wisselen we reisverhalen uit met Kevin. Hij zat ooit in een begeleidingsteam van de Dakar rally, toen die nog in Afrika gehouden werd. Lesley raakt aan de praat met Andy en Liz, die een B&B hebben op een eilandje bij Vancouver. Buiten het seizoen reizen ze; langzaamaan gaan ze weer terug. Joe en Josée uit Miami gaan ook naar Argentinië. Zij hebben een super luxe pop-up camper. Net een jacht van binnen, prachtig. De meeste mensen hier kennen elkaar al van eerdere ontmoetingen in Baja. Wij zijn de enige die de ferry al geboekt hebben. ’s Avonds eten we buiten een broodje. Inmiddels is het klammer weer geworden. Nu zitten we in de bus, buiten horen we de muziek van het festival. Lekker dagje.

{flickr photo=24112717790}{flickr photo=24382093696}

Frida Kahlo en lokale Baja Sur klederdracht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s