Todos Santos Music Festival

Na drie nachten op deze fijne camping gaan we weer verder. We pakken in en gaan eerst boodschappen doen bij Walmart. Ook proberen we bij Autozone een reservelampje te kopen, maar dat lukt niet. Wij hebben 24 Volt nodig, dus moeten we later maar zoeken naar een truck-onderdelenwinkel.

We hebben nog een reservelampje, dus het is niet urgent. Wel kopen we een kralen-mat voor op de stoel. Binnenkort zijn we in de tropen, dus dat wordt zweten. Even testen of zo’n kralenzitting helpt. Eind van de ochtend rijden we richting de Pacific. Het is duidelijk dat hier meer toeristen zijn; de snelweg is keurig geasfalteerd, zelfs 2 banen en je mag hier maar liefst 90 km per uur rijden. Na ruim een uur zijn we in Todos Santos.

De kleine camping ligt in een stoffige straat. We kunnen de eigenaar niet vinden, dus kletsen we even met Amerikaanse toeristen. Josh vindt de bus te gek, zijn zoontje Wilder van een jaar of 4 komt in de bus kijken. Lesley geeft met de wereldkaart aan de muur meteen even een aardrijkskundelesje. Dan komt Sylvia, de Amerikaande eigenaresse. Ze zegt tegen Lesley: you have the most sparling eyes. Eh, bedankt. We zoeken een plaatsje uit op de tweede rij. Hier is behoorlijk wat schade van de orkaan van 1,5 jaar geleden. Wel verbazen we ons (in stilte) dat dat in de tussentijd niet is opgeruimd. Aan de andere kant misschien wel te begrijpen met een prijs van € 4 per nacht. Even wat relaxen in de zon. Dani en Kevin komen kletsen, uit Zwitserland en Engeland. Zij zijn al 2,5 jaar onderweg. Grappig dat we al over ze gehoord hadden via het blog van Leo en Rita. ’s Middags fietsen we een rondje door het stadje. Leuk, veel kunstwinkeltjes en terrasjes. ’s Avonds lopen we naar het stadje en eten heerlijk in een half overdekt tentje. Naranjitas in plaats van margaritas. Na het eten gaan we naar Hotel California. Hier start vandaag het Todos Santos Music Festival. Dit is opgezet door Peter Buck, de gitarist van de band REM. De opbrengst van het festival gaat naar een goed doel in het plaatsje (toegang is maar € 2,50 p.p.). Het hotel heeft een mooi binnenpleintje. Dat staat vol met Amerikaanse overwinteraars, alternatieve types en mensen zoals wij. Elke artiest doet een paar nummers. Mexicaans, oude rockers, jaren 70, van alles wat. Om half 10 lopen we weer naar de camping. Lekker sfeertje.

{flickr photo=24291349292}

Optreden van voor ons onbekende zanger; nummer over Mr Humphreys van Are you being served?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s