Loreto

We zien de zon weer opkomen over de bergen op het water. Bijzonder om zo wakker te worden. Meteen weer lekker naar buiten. Net als we het ontbijt op hebben, komt de tamales verkoper. Dus breiden we het ontbijt nog maar uit met hartige hap. We zwemmen bij wijze van douche, maar het water is best fris.

Rond 11 uur pakken we in en verlaten we ons prachtige strandje. Op de Mex 1 hebben we nog even uitzicht over het felblauwe water van Bahia Concepcion. Even later rijden we de bergen in. Het is niet ver; in 1,5 uur rijden we naar Loreto. Dit is een klein toeristisch plaatsje. Eerst maar boodschappen doen. Dankzij ons campingboek met kaartje vinden we de supermarkt snel. Eieren gaan niet meer in een doosje. veel mensen kopen een hele tree of doen een paar losse eieren in een plastic zakje. Gerhard pakt een lege tree en zet er 8 eieren op. Wel lastig dragen. Op het kaartje rijden we daarna naar de camping. Yolanda, de eigenaresse, is er even niet, maar haar moeder zegt in het Spaans dat we zelf een plekje kunnen kiezen. Leuk aangelegde camping. We lunchen onder een overkapping. Yolanda is inmiddels terug en we betalen. Ze spreekt prima Engels en doet wat aanbevelingen voor restaurants. We praten nog even met de buren, waaronder een Duitse overlander. 

’s Middags lopen we een rondje door Loreto. Schattig plaatsje met terrasjes een een malecon (boulevard). We zijn op zoek naar een boekenwinkel waar mogelijk een Mexicaanse wegatlas te koop is. Met hulp van de dame van het visitor center vinden we het winkeltje, maar het is dicht. Terug bij de camping draaien we een wasje. Beetje relaxen en internetten. ’s Avonds lopen we weer naar het centrum. We eten buiten op een terras. Erg lekker. En heerlijke, maar veel te grote, margarita’s. Een Frans stelletje met een gitaar speelt liedjes voor benzine-geld. Hoewel Loreto op toeristen gericht is, is het niet erg druk. We slapen weer snel, mede door de margarita’s. Misschien morgen een alcoholloze dag inlassen.

{flickr photo=23644797054}{flickr photo=24246811626}

Tamales op het strand en voetgangersgebied in Loreto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s