Buenaventura

Wow, wat een prachtige omgeving om in wakker te worden. Het water staat hoger dan gisteren en is spiegelglad. We schillen een paar zelf geplukte sinaasappels en ontbijten in de zon. Daarna lekker lezen, wat kletsen met mensen die voorbij komen en kijken naar wat er om ons heen gebeurt.

De Mexicaanse verkopers zijn al vroeg op het strand. Met weer die tafellakens en kleden, maar nu ook tamales en andere hartige Mexicaanse hap. Halverwege de ochtend gaan we een stukje lopen op het strand. Lekker korte broek (na 9 maanden nog steeds witte benen) en slippers. In een andere baai zien we een Italiaanse auto en daarbij een oudere dame in d’r eentje. Ze is al sinds 2009 op reis. Even wat tips opgedaan over Zuid- en Midden Amerika. Terug bij de bus zien we een man die we bij Guerrero Negro ook hebben gesproken. Hij blijft een paar weken op dit strand en was hier vorig jaar ook al. We leren meteen dat happy hour hier om 4 uur ’s middags begint. En dat 9 uur ’s avonds Baja midnight is. Blijkbaar gaan alle overwinterende bejaarden dan naar bed. Lachen. We pakken in en gaan op pad.

Vandaag rijden we maar 20 km, naar een volgend strand. Bij elke bocht zien we weer een ander paradijselijk strand met turquoise water en eilandjes. Overal staan campers aan de waterlijn. Wij hebben een restaurant uitgekozen waar je kunt kamperen. Hier is ook een douche en toilet. De eigenaar is Amerikaan en overduidelijk niet in de wieg gelegd voor de gastvrijheidsindustrie. Wat een norse chagrijnige vent. En hij doet dit al 16 jaar! Er is wel internet, maar je mag alleen email checken. Dat wordt uitgebreid uitgelegd en benadrukt. Het password is dan ook no streaming. Pfff. We lunchen in de zon, lezen wat en gaan douchen. De hond van de eigenaar ligt gezellig bij ons. Zodra de zon achter de bergen verdwijnt, gaan we naar het restaurant voor margarita’s. We zijn de enige gasten. De TV staat aan op Pawn Stars, gewoon Amerikaanse TV. Als we de computer aanzetten, blijft de eigenaar rond onze tafel hangen om te checken of we niet zitten te downloaden. Maar hij maakt wel heerlijke quesadillas; we bestellen nog een 2e portie. Terug bij de bus stoken we ons eerste Mexicaanse kampvuurtje onder de sterrenhemel. Muy relajante.

{flickr photo=24176113691}{flickr photo=24176092041}

Kamperen op het strand en hondjes gaan mee suppen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s