Playa Santispac

Heerlijk rustig wakker worden op de Hacienda. De lucht is strak blauw. Snel de stoelen naar buiten om te ontbijten in de zon. Buurman Von is ook al wakker en komt kletsen. Prachtig oranje orioles vliegen voorbij; vogels met exact dezelfde kleur als de sinaasappels. Von leent ons zijn ladder, zodat Gerhard de grote sinaasappels hoog uit de boom kan plukken.

Lekker. Halverwege de ochtend nemen we afscheid van eigenaresse Fabi en rijden we naar Mulege even verderop. Eerst tanken, daarna op zoek naar de wasserette. Meteen valt op hoe groot de bus is in een klein plaatsje. We doen 2 parkeerpogingen, maar rijden nog maar een rondje. Toch vinden we een plek, pal achter een Hummer met vriendelijke militairen. In de wasserette is het druk met Amerikanen en Canadezen. We gooien er 2 wasjes in. Voor de droger wisselen we pesos in voor Amerikaanse kwartjes. Grappig. Ondertussen doen we nog wat boodschappen. Na de was rijden we naar de vuurtoren om daar een broodje te smeren voor de lunch.

Vandaag rijden we niet ver, Playa Santispac is zo’n 20 km van Mulege. Het is één van de vele stranden aan de Bahia Concepcion. Vanaf de hoofdweg zien we in de verte het strand al met daarop diverse campers. Hier kun je pal aan het water kamperen. Santispac zou het drukste strand zijn, maar het valt mee. Wat een mooi plekje. We installeren de bus en zitten lekker buiten te lezen in de zon. Net als Gerhard gaat zwemmen steekt er een wind op. Lesley moet de luifel vasthouden, want die waait enorm omhoog. En Gerhard staat ver in het water. Gelukkig komt de Canadese buurman helpen. Dus houden we de luifel maar in met die wind. Wel lekker om de was droog te waaien, die in de bus hangt. Een dame uit Quebec komt kletsen in het Frans. En diverse Mexicaanse verkopers komen tafelkleden en ponchos aanbieden. No gracias. Rond half 6 gaat de zon onder en gaan we naar het restaurant voor vistaco’s. Het is meer een strandtent. We zijn de enige, TL-licht aan en gezoem van de vriezer. Maar het uitzicht is geweldig. In de schemering springt een groep dolfijnen door de baai. Prachtig. Wel proberen we zo min mogelijk te drinken vanavond, want sanitair op het strand is weer interessant.

{flickr photo=24176123681}

Oriole tussen oranges

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s