Hacienda in Mulege

Ook nu zijn weer veel campers vroeg weg. We ontbijten in de bus, het is bewolkt en nog wat fris. Op het terras van het restaurant pakken we even internet op. Daarna gaan we weer op weg. Bij het tankstation vullen we eerst een jerrycan, zodat we reserve-brandstof hebben.

De route gaat weer door de bergen. Onderweg valt er wat regen, zoals voorspeld was. Via haarspeldbochten dalen we af richting de kust van de zee van Cortez. De eerste plaats is Santa Rosalia. Het is een haven met daarnaast een vuilstortplaats. Wat een troep. In het plaatsje is een bakker, die Frans stokbrood bakt. Dus rijden we erin. Geen toerist te bekennen. Wel veel bedrijvigheid op maandag. We vinden de bakker wel, maar kunnen de bus nergens kwijt. Voor deze straten is de bus behoorlijk groot. Via een zijstraat rijden we de drukte uit. Wel stapvoets, wegens de laaghangende takken. Jammer, geen stokbrood. Even later parkeren we langs de highway voor een gewone boterham. 

Even verderop naderen we Mulege. We hebben een camping uitgezocht die wat landinwaarts ligt, een hacienda. Warm aanbevolen door Birger en Christiane. Via een stoffig pad met veel afslagen vinden we het. Het is een oase van planten en zowaar een grasveld. We kletsen met eigenaresse Fabi en haar Canadese echtgenoot Don. En vertellen dat onze Duitse vrienden deze camping hebben aanbevolen. Je mag hier zelf sinaasappels plukken. Leuk! Het is warm en af en toe valt er een tropisch buitje. Met de luifel uit, schuin zodat de regen eraf loopt, kunnen we prima buiten zitten. Er is een Amerikaan met zijn zoon, die hier overnacht heeft en nu een caravan probeert te kopen met hulp van de eigenaren van de camping. Inmiddels is het zonnig en zien we mooie vogeltjes in de tuin vliegen. Eind van de middag checken Von en Ruth uit Alberta in, waar we ook weer mee kletsen. Zij hadden autopech tijdens oud & nieuw; twee nachten langs de Mexicaanse snelweg doorgebracht. Heftig. ’s Avonds zitten we nog lang met de deur open. Prachtige sterrenhemel en krekels op de achtergrond. We zijn zo relaxed, dat we nergens aan toe komen. Lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s