San Ignacio

 
Om 7 uur is het al druk op de camping. Veel buren pakken in. Wij hebben geen haast en hebben even later vrijwel de hele camping (annex parkeerplaats) voor onszelf. Het is heerlijk weer. We pakken rustig in en kletsen nog wat met Charlie en Jess. Dan doen we boodschappen bij de Mercado. Het is een supermarktje in een betonnen gebouw. Geen Walmart, dus we moeten een beetje zoeken. Binnen vliegen er musjes. Veel keuze in groente en fruit. Maar het bonenschap maakt het meeste indruk; frijoles in alle soorten en maten, droog, in blik, met of zonder saus. Na de supermarkt pinnen we nog maar een keer, want het is maar afwachten waar dat weer kan. Dan gaan we op weg naar het oosten. Highway Mex 1 loopt in dit deel van het schiereiland vanaf de Pacific landinwaarts. De weg klimt iets, in de verte vulkanen en bergen. Na ruim 2 uur rijden zijn we in San Ignacio.
Aan een lagune ligt een prachtige camping. Helaas is al het sanitair defect. Via de App i-overlander hadden we dat al gelezen, maar we hoopten dat het gemaakt was.Dus we doen het maar niet. In San Ignacio, een piepklein slaperig dorpje, parkeren we op de plaza. Hier staat een grote missiekerk uit de 18e eeuw. Binnen nog volop kerstversieringen en buiten staat er een grote kerststal onder de sinaasappelbomen. In dit gebied worden dadels verbouwd. We waren al getipt om hier dadeltaart te eten. Een klein winkeltje verkoopt het. De lokale bevolking zit op het terrasje voor de deur. Eindelijk een keer in het Spaans besteld (met een volzin) en het werd verstaan. Op een houten bankje zitten we het lekker op te eten, al kijkend over het plein. We voelen ons al helemaal Mexicaans. Dan rijden we terug naar de hoofdweg voor een andere camping. We zijn de eerste en zitten in de zon. Zelfs nog even met de voetjes in het ijskoude zwembadwater gezeten. Langzaam komen er meer kampeerders. Mark heeft hier een hotelkamer en woont al 20 jaar in Mexico. We krijgen zijn kaartje, we moeten beslist langskomen als we in de buurt zijn verder zuidelijk op Baja. ’s Avonds gaan we internetten en wat drinken op het overdekte terras. Margaritas in een glas zo groot als een soepkom. En Gerhard bestelt er later nog dos mas. We eten hier ook en kletsen ondertussen met Christy en Dan uit Idaho. Terug bij de bus valt Lesley meteen in slaap. Misschien moeten we het wat rustiger aan doen met de cocktails. Wel lekker.
 
{flickr photo=23531747384}
Kerststal onder de sinaasappelbomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s