Guerrero Negro

Geweldig: 1 januari en wij staan op met een strakblauwe lucht, de zon en een prachtig kalme baai. Meteen een kopje thee buiten, heerlijk. De toiletten zijn een sanitair avontuur, maar er is wel een heerlijk hete douche. We hangen lekker rond de bus en vertrekken rond half 11. Vol goede moed naar de tankstations. Helaas; 1 heeft geen diesel meer en de andere is gesloten. Dan gokken we het erop dat we het halen tot het volgende punt, over zo’n 160 km. Dat is niet echt lekker rustig rijden, zeg. Gelukkig is er onderweg veel te zien. En er is aardig wat verkeer, mochten we hulp nodig hebben. Onderweg is er weer een militaire controle. De auto’s voor ons moeten allemaal de achterbak opendoen. Aan ons wordt alleen gevraagd waar we vandaan komen en naartoe gaan. Naar Guerrero Negro. Voor de walvissen, zegt de militair. Ojalá, hopelijk, zeggen we. En hup, we mogen doorrijden. Niet veel verder zien we het tankstation. Het is open en heeft diesel. Yeah!

Bij de 28e breedtegraad is de grens naar de volgende provincie: Baja California Sur. Je mag geen groente en fruit meenemen. Normaal gesproken moeten de autobanden gedesinfecteerd worden voor een paar pesos. Op 1 januari is dat blijkbaar niet nodig, ook hier mogen we zo doorrijden. Met het passeren van deze grens moeten we ook de klok weer een uur verzetten. In het plaatsje vinden we al snel de camping. Het inchecken gaat een beetje vaag. Wij wachten tot iemand ons te woord staat, maar men blijkt al druk met ons bezig te zijn, voordat we het in de gaten hebben. De camping is achter een hotel. Er staat al een Zwitserse auto. Het oudere echtpaar is in 2012 vanaf Halifax vertrokken naar Argentinië. Maar ze zijn nooit verder gekomen dan Mexico en hebben bij Mexico-stad een huis gekocht. Nu zijn ze op vakantie. Gisteren hebben ze via deze camping een walvis-toertje gedaan. Wij boeken deze ook voor morgen en gaan dan pinnen (de Zwitsers weten waar de bank zit). Alles gaat hier cash en lang niet elke plaats heeft een bank. Vreemd om zoveel geld bij ons te hebben; in Amerika en Canada gingen de kleinste bedragen met de creditcard. Terug bij de bus genieten we van de zon en internetten we wat. Het restaurant is dicht vanwege nieuwjaarsdag. Maar we blijven hier nog een nacht, dan eten we daar morgen. Nu weer flink aan de Spaanse les. Want o, wat is het lastig om wat te zeggen.

{flickr photo=23750890469}{flickr photo=23750882489}

Enorme vlag bij grens met Baja California Sur en relaxen op de camping (parkeerplaats achter motel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s