Bahia de Los Angeles

Al vroeg rijden we weg bij Cataviña. Heerlijk weer, wat sluierbewolking en een zonnetje. We volgen de hoofdweg naar het oosten. Na een uurtje parkeren we even om koffie te zetten. Prachtig is het hier. Allerlei verschillende cactussen. De cirio (in het Engels Boojum Tree) is uniek voor deze regio.

Het is een soort groene wortel op z’n kop. Als we weer verder rijden is het drukker op de weg. We komen trucks tegen, maar ook toeristen in campers. Dus zwaaien we steeds naar elkaar. We zien nog een coyote oversteken. Rond het middaguur zijn we in Bahia de Los Angeles. Vanuit de bergen daalt de weg af richting de zee van Cortez. In de baai liggen eilanden, groot en klein, met behoorlijk hoge bergen. Eerst maar even tanken. We hadden al uitgezocht dat beide tankstations diesel hebben. Maar vandaag blijkt de diesel uitverkocht, bij beide. O, o. Dat is niet zo best, want we zitten hier in de “Baja gas gap” een lang stuk, ruim 315 km, zonder tankstations. En dan zitten we nu ook nog op een sideroad van 140 km heen en terug. Met een actieradius van zo’n 500 km is het niet echt comfortabel dat we niet kunnen tanken. De dame bij het tankstation zegt dat er mañana wel diesel is. Laten we het hopen.

We zoeken een camping aan zee. De eerste ziet er leuk uit, maar de baas is er niet. Na even wachten gaan we naar de camping ernaast. Zo’n 20 meter van het water, met een eigen palapa, een half open houten prieeltje voor schaduw. Meteen komen Jess en Charlie kletsen. Zij wonen in de oude Amerikaanse schoolbus naast ons. Graag willen ze in onze bus kijken voor inspiratie, want die van hen is “work in progress”. Dus kijken we ook bij hen; veel ruimte, maar het moet nog worden afgetimmerd. Ze vonden het in Amerika te koud om dat te doen. Dus klussen en werken ze onderweg. Bijzonder. ’s Middags lopen we naar het stadje, waar we bij een winkeltje kunnen internetten. Gratis als je voor 20 pesos wat koopt. Dus zitten we lekker aan een biertje met chips te skypen met de jarige broer. Internet is heel traag, maar het gaat. Terug bij de camping genieten we van het prachtige uitzicht met pelikanen. En er zwemmen dolfijnen voorbij. Wow. Lekker relaxen rond de bus. ’s Avonds een beetje lezen. We zijn doodop, dus blijven we deze oudejaarsavond niet op tot 12 uur. Geen vuurwerk hier, alleen het geluid van de zee en ontelbare sterren.

{flickr photo=23745456699}

Huis is niet af, maar de pooltafel staat al klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s