Cabrillo

Zodra we zijn ingepakt rijden we eerst naar Starbucks, voor koffie en kerst-skype met de familie. Daarna rijden we langs bij de reisboekenwinkel waar we eerder waren. De ontbrekende boeken voor centraal amerika zijn besteld, maar worden pas over een week verwacht. Gelukkig hebben we geen verplichting ze te kopen, dus bedanken we ze en doen we de groeten aan Autumn, de aardige verkoopster van de vorige keer. We halen een paar boodschapjes, niet al te veel omdat we binnenkort over de grens gaan. Groente en fruit mag in ieder geval niet mee, maar het is niet helemaal duidelijk waar dat nog meer voor geldt. Dus eten we de koelkast zoveel mogelijk leeg. Bij een haventje in Mission Bay Park lunchen we aan een picknicktafel. Onder de palmbomen, strak blauwe lucht en een stralende zon. Prima te doen, hoewel het maar 16 graden is. 

’s Middags rijden we naar Cabrillo National Monument. Een park met museum op een landtong. We zijn niet de enige die dit willen, er staat zelfs een file. Zeker vanwege het kerstweekend. Het museum bekijken we in vogelvlucht, daarna lopen we via de vuurtoren naar de kliffen voor een mooi uitzicht over de Pacific en aan de andere kant San Diego. We hebben al zoveel vuurtorens en musea gezien van dit type, dat we er snel klaar zijn. Dat heeft misschien ook te maken met de voorbereidingen voor Mexico. Met ons hoofd zitten we al een beetje aan de andere kant van de grens. Bij een luxe camping checken we in. Rond San Diego zijn de campings erg duur; vanmorgen reden we langs een camping aan het noorden van de stad die $ 90 per nacht vroeg voor een plek langs de snelweg. Nee, dus. Nu is het nog steeds bijna $ 50, maar er is verder niet veel keus. Voordeel is wel dat we kunnen wassen, zodat alles schoon mee naar Mexico gaat. Vanavond zitten we vooral veel te researchen voor de grensovergang en de eerste dagen in Baja California. We hebben er wel zin in. Maar eerst moet ons actielijstje morgen nog afgewerkt worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s