The blinkers are back!

Natuurlijk bekijken we meteen de status van ons Fedex pakket. Helaas is er om 7 uur ‘s morgens nog niks nieuws te melden; het onderdeel staat nog steeds bij LA. Een uur later checken we weer; nu is het onderdeel in Palm Springs. Dat gaat goed. We pakken in en pikken nog even internet op; nu staat er zelfs dat het pakket op te halen is. Yeah!

Al met al is het nog een klein uurtje rijden naar Palm Springs. Bij het Fedex kantoor is een oude meneer voor ons. Hij heeft voor de Fedex dame zelfs een kerstpresentje meegnomen. Schattig. Zeker vaste klant. Als wij aan de beurt zijn zeggen we meteen maar dat wij geen kadootje meegenomen hebben. En daar is het dan; ons lang verwachte pakketje. In plaats van overnight gingen er 3 nachten overheen. Maar we zijn blij! In de bus checken we het meteen. De buitenkant van de doos is een beetje nat, maar gelukkig is het van binnen droog. De douane heeft voor controle het pakket opengemaakt, ook het kleine doosje waar het onderdeel in zit. Maar het ziet er goed uit. Dus rijden we binnen een paar minuten naar de Mercedes garage. Vanaf het kruispunt zien we de monteurs al buiten staan. Ze zijn voor de kerst aan het bbq-en om 11 uur ’s morgens. Nick, de monteur die we een week geleden al ontmoet hadden, komt meteen naar de bus. We vertellen hoe lastig het was rond de kerst een onderdeel hier te krijgen. Nick pakt meteen een schroevendraaier en gaat aan de slag, Gerhard blijft in de bus. Lesley kletst buiten met Mr Dieleman, de monteur met NL roots. Binnen 10 minuten doen de knipperlichten het weer. Yehaw! En we hoeven niks te betalen. Kerstkadootje van Nick aan ons. Wat te gek zeg. Dus geven wij een klompje en we maken natuurlijk een foto. Super mazzel; om 12 uur zou de garage sluiten voor de kerst.

Om het te vieren gaan we naar Starbucks voor koffie met wat lekkers. En we skypen met onze andere knipperlichtheld, Gerhard z’n vader. Hij had natuurlijk al gezien dat we het opgehaald hadden. Zo zitten we om 12 uur in de gerepareerde bus, met nog de hele middag voor ons. Wel moet Lesley tijdens het rijden steeds zeggen dat de knipperlichten aan moeten bij afslaan; na 4 weken zonder is Gerhard dat helemaal ontwend. We doen ’s middags uitgebreid boodschappen bij Walmart. Even wat spullen halen die handig zijn om te hebben, voordat we de grens over gaan. Terug op de camping klussen we wat aan de bus. En we kletsen met andere kampeerders. Canadese buurman Mike komt eind van de middag kerst bij ons vieren. Lekker buiten aan de wijn. Mike is behalve timmerman en hypotheekadviseur ook singer-songwriter en we krijgen een CD. Enig. Het is best fris, maar we zitten lekker, jas aan en een dekentje erbij. Rond 8 uur begint het enorm te waaien; er steekt weer een flinke storm op. Dus nemen we afscheid. Nu zitten we in de bus met de CD van Mike op. De bus schudt door de wind en wordt gezandstraald. Maar wij hebben blinkers! Wat een leuke kerst.

{flickr photo=23848284342}

Bij de Mercedes garage tijdens de kerst bbq

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s