Shopping

Het regent in San Diego. Maakt niet uit, want vandaag gaan we spullen kopen voor Mexico. Maar eerst checken we de status van de koerier. Het lijkt of het pakket in Memphis is. We gaan vroeg weg, zodat we vanmiddag op tijd in Palm Springs zijn. Eerst rijden we richting San Diego voor Traveler’s Depot, een reisboekenwinkel.

Helaas blijken ze pas om 10 uur open te gaan. Dus doen we wat boodschappen en drinken we koffie bij Starbucks. Terug bij de reiswinkel treffen we een aardige verkoopster, Autumn. Wij vertellen over onze reis en zij vindt het te gek. Zelf heeft ze in Frankrijk en Brazilië gewoond. En ze is in Mexico geweest. Ze heeft alle tijd, geen haast. Ondertussen zoeken wij de reisgidsen van de landen waar we in Midden Amerika naartoe gaan. Twee gidsen zijn niet op voorraad, die bestellen we. Een aantal andere boeken zoeken we met haar op, eerst op internet voor het nummer, dan in het bestelsysteem. Deze zijn niet bestelbaar in de winkel. Maar we kunnen ze wel via Amazon bestellen en het pakket naar de winkel laten sturen. Dat is aardig. We laten een kaartje achter en ze zet erbij dat wij de “cool Dutchies” zijn. Leuk.

Bij San Marcos kopen we waterfilters bij Campingworld, zodat we vanaf Mexico de watertank nog steeds kunnen vullen. Op de parkeerplaats lunchen we, daarna weer de weg op. Omdat ze hier weinig regen hebben is er geen zoab-asfalt, weinig zicht. Onderweg checken we af en toe de status van ons pakket. Opeens lijkt het weer in Engeland te staan. Eigenlijk is er geen touw aan vast te knopen, zoveel statuswijzingen met vage omschrijvingen. Dus rijden we langs Fedex Palm Springs om te checken waar het pakket is. Het lijkt net Nederland te hebben verlaten en is onderweg in het vliegtuig. Overnight-service is een beetje te hoog gegrepen blijkbaar. Wij rijden de vertrouwde Highway 111 weer af door de Coachella Valley. Vanaf Palm Springs is het droog; zodra je om de bergketen rijdt houdt de regen op. Eind van de middag zijn we weer bij Lake Cahuila. Voor de derde keer, het lijkt wel thuiskomen. Pff, ons geduld wordt wel op de proef gesteld. Maar het is geen straf hier nog een keer te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s