San Diego Zoo

We zien ’s morgens dat het onderdeel voor de bus is opgehaald en nu in Utrecht is. Fijn dat het onderweg is. Vandaag gaan we naar de San Diego Zoo. Net na de ochtendspits over de snelweg is het nog zo’n half uur rijden. Om 10 uur zijn we er. We pakken meteen maar even de guided bus tour mee in een open dubbeldekker.

Dan weten we meteen hoe het park in elkaar zit. Het is prachtig aangelegd, heel veel planten. En opvallend veel baby’s: een giraffe van 1 week oud, een snoepige baby-gorilla, een orang-oetang baby en kleine stokstaartjes. In een kabelbaan over het park kun je de verblijven van boven bekijken. Dan zie je ook dat de dierentuin dichtbij de stad ligt. Toevallig komt Lesley een oud-collega tegen die hier op vakantie is; wat een kleine wereld. We lopen het hele park door, eten een hapje en bekijken ’s avonds de lichtjes. Erg mooie dierentuin, altijd leuk. En een mooie kennismaking met de dieren die we in Midden-Amerika hopen te zien.

Nadeel van laat in de zoo blijven is dat we nu in het donker moeten rijden zonder knipperlichten. Voor spannende bochten houdt Lesley een knipperend rood lampje uit het raam. We rijden naar een camping aan de rand van de stad. De receptie is dicht, maar er is aangegeven op welke site je kunt staan. Eerst checken we de faciliteiten. Voor de toiletten heb je een toegangspas nodig en die hebben we niet. Niet handig, dus rijden we nog een stukje naar het noorden. Bij San Elijo State Beach checken we in. We eten een boterham, want in de dierentuin hebben we al gegeten. Inmiddels miezert het buiten, binnen weer kerstdeuntjes op de radio. Morgenvroeg weer checken waar ons pakketje is. Afhankelijk daarvan bepalen we waar we naartoe gaan.

{flickr photo=23818669651}{flickr photo=23605442200}{flickr photo=23818666731}

Lachen (tapir), fluisteren (stokstaartjes) en Baba de Pangolin

{flickr photo=23901139605}{flickr photo=23792855802}

Kerstman op weg naar iglo en rendieren in kerstsfeer

{flickr photo=23605450840}{flickr photo=23274371723}{flickr photo=23875054926}

Kerstlichtjes

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s