Mojave Desert

Vroeg op, even wakker worden in de zon met een gebakken eitje. Nog wel een jas aan zo vroeg. We rijden naar het begin van de 49-palms trail voor een hike. Ook hier weer naar een palmbomen-oase. Eerst flink stijgen door de rotsachtige bergen en dan afdalen naar de groene palmen.

Lekker een appeltje eten op een rots bij de oase. Heerlijk stil is het. Alleen af en toe een vogeltje. Of een verre knal van een straaljager die door de geluidsbarrière gaat. In de buurt zit een luchtmachtbasis. We hebben de oase voor onszelf, pas op de terugweg komen we mensen tegen. Na 2 uur zijn we terug bij de bus. Heerlijk. In het dorp Twentynine Palms (blijkbaar 20 palmen minder dan de trail …) pakken we bij een parkje internet op. Dus even koffie in de bus en checken hoe het met ons pakket met onderdelen is. Geen nieuwe status, dus wijden we er nu maar een email aan om te vragen wanneer we het kunnen verwachten. Wel lastig met tijdverschil; in Europa is de werkdag alweer voorbij. Nu de onderdelen er toch nog niet zijn, boeken we meteen maar 2 nachten in Las Vegas. In het parkje lunchen we bij een picknicktafel in de zon.

’s Middags rijden we naar Mojave National Preserve. Een paar kilometer rijden we nog even op de oude Route 66. In het plaatsje Amboy staat een beroemde lichtreclame voor Roy’s Motel, hoewel het motel al lang gesloten is. Natuurlijk even een foto maken. Twaalf en een half jaar geleden kwamen we hier ook langs toen we de Route 66 helemaal reden. Al snel zijn we in de Mojave woestijn. Wat een vergezichten, prachtig. Bij de Kelso Dunes stappen we even uit, maar we rijden snel weer door, want we willen voor donker op de camping zijn. En de zon gaat vroeg onder. Bij het visitor center halen we een kaart op. De camping is nog 40 km rijden, deels over een onverharde weg. Zo’n 5 kilometer is venijnig wasbord; de bus stuitert behoorlijk, wat een gerammel. Gelukkig is het laatste stuk vlakker. De camping is weer prachtig, mooi onderaan de bergketen gelegen. Je kunt de vallei in kijken naar de bergketen 50 mijl verderop. We kletsen even met de campsite host over mogelijke hikes voor morgen. Daarna verzamelen we weer wat achtergebleven hout van onbezette campsites en hebben we weer een vuurtje branden. Het is hier behoorlijk frisser dan gisteren, want we zitten op zo’n 1.200 meter hoogte. Dus eten we binnen. En ook al zitten we in de middle of nowhere, we hebben wel een radiozender en internet. Morgen nog een dagje van de leegte genieten, voordat we de gekte van Vegas in duiken.

{flickr photo=22971402904}{flickr photo=22971406684}

Gerhard checkt of het wel 49 palmen zijn en Route 66

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s