Bow Willow

Wat een prachtig weer als we wakker worden. Het is goed te begrijpen dat de snow birds (gepensioneerde Canadezen en Amerikanen uit koudere gebieden) graag de winter hier doorbrengen. We relaxen weer in de zon, bakkie koffie erbij. Lekker. Rond 11 uur rijden we weg van deze prachtige camping.

In het dorp zoeken we de bibliotheek voor internet; ons eigen internet is op, dus moeten we bijladen. We kunnen het niet vinden, maar bij het visitor center hebben ze ook wifi. Nog even de tank vol (duurste gallons tot nu toe in Amerika) en dan rijden we zuidwaarts om meer van Anza-Borrego te bekijken. Bij Yaqui Pass lunchen we op de “camping”; het is niet meer dan een stoffige parkeerplaats in de bergen. We zetten de bus goed schuin tegen een heuveltje, zodat de zonnepanelen maximaal zon pakken. Met de korte dagen merken we dat de panelen minder opbrengen. Na de lunch doen we een korte hike naar een uitkijkpunt. Wat een weidsheid; woestijn tussen de bergen en in de verte de Salton Sea.

We rijden verder het park in via een prachtige route. Een slingerende bergweg, via passen weer naar de woestijn-vallei. Bij Mountain Palm Springs is een primitieve camping. Het is gratis, maar weer niet meer dan een parkeerterreintje in de woestijn, nu wel met toilet. Dan betalen we liever voor een pittoresk plekje. Dus rijden we een paar mijl door naar Bow Willow. De camping ligt verder van de weg, uitzicht over de woestijn. Hier hebben we een picknicktafel en een vuur-pit. De hele middag staan we alleen. Stil is het hier. We pakken de boeken erbij, maar van lezen komt niets. Beetje rondkijken, heuvel beklimmen en schooieren langs de lege vuur-pitten voor houtblokken. En hup, 2 uur voorbij. Lekker. De camping ligt dicht tegen een bergketen aan, dus de zon verdwijnt nog vroeger. Om half 4 steken we de gevonden houtblokken aan. We zitten tot na 7 uur buiten bij het vuur. Al met al zijn nog 2 andere plekken bezet in de verte. Wow, wat mooi hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s