Borrego Palm Canyon Trail

We blijven hier nog een nachtje, dus geen haast ’s morgens. Buiten ontbijten we, terwijl een groep van 3 coyotes voorbij loopt. Dat is lekker opstaan. ’s Morgens lezen we in de zon, beetje relaxen. En natuurlijk met deze en gene een praatje maken over de bus. We lunchen nog even bij de bus aan de picknicktafel onder een afdakje.

Dan gaan we hiken. De Borrego Palm Canyon Trail loopt vanaf de camping naar een oase. Onderweg er naartoe spot Gerhard 2 bighorn sheep op de berg. Ze zijn bedreigt en worden blijkbaar gemonitord, want één heeft een kastje om z’n nek. We lopen door een kloof tussen de bergen, waar aan het eind California Fan Palms staan. Veel te koop bij tuincentra, maar uiterst zeldzaam in het wild. Over wat stenen door het water kun je er naartoe en middenin staan. Dan ervaar je pas hoe groot deze palmen zijn. Bijzonder, zo in de woestijn waar verder vooral droge struiken en cactussen staan. Na 3 uur hiken zijn we terug bij de bus. Nog even in de zon, maar die gaat al snel onder. Dus stoken we nog een kampvuurtje en pakt Gerhard de ukelele er weer eens bij. Daar komt weinig van, we zijn zeker te druk. Bij de warme gloed van het vuur eten we met bord op schoot met weer een fantastische sterrenhemel. Nice.

{flickr photo=23117840109}{flickr photo=23117834949}

Onze campsite en een neppalm bij de campground host

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s