La Quinta

Zodra de zon op is ontbijten we. Om 8 uur liggen we al in het zwembad. Heerlijk warm water, beetje baantjes trekken en in de hotpool zitten. En er is verder niemand. Pas later komen er anderen; als wij gedouched hebben en nog even willen skypen bij het zwembad, wordt net een CD opgezet voor aquarobics.

Oudere dames doen oefeningen in het water. Dus proberen we buiten het zwembad nog internetverbinding te krijgen. We worden al begroet met “hello, young people”, dus we vallen wel op. Na het uitchecken rijden we naar Palm Springs, de hoofdplaats in de vallei. Een lange weg met mooi verzorgde winkelcentra en veel stoplichten. Overal staan palmbomen, maar mensen kopen nu ook al een kerstboom. Bij het visitor center halen we wat folders, maar ze bedienen blijkbaar niet heel Californië, alleen de nabije omgeving. Daarna doen we boodschappen bij een hele luxe supermarkt met dito prijzen. De mensen die hier overwinteren zijn niet alleen oud, ze zijn ook nog eens rijk. Bij de kassa merkt de kassière op dat we nog geen senioren zijn; het is vandaag Seniors Monday met 10% korting. We zien er veel te uitgerust uit om ook maar voor een heel jeugdige gebotoxte senior door te kunnen gaan, dus geen korting.

In de volgende plaats kopen we bij Barnes & Noble een Mexico-campingboek. Maar het belangrijkste vandaag is de Fedex Store opzoeken, even checken waar deze zit en hoe het werkt met een pakketje ophalen. Prima om te weten hoe het zit, ook al zijn onze bus-onderdelen uit Europa nog onderweg. In La Quinta is het behoorlijk zoeken naar de camping; overal zijn luxe golf resorts. We vinden ‘m toch, aan een kunstmatig meertje. Even lekker buiten zitten, nu het nog kan. Om kwart voor 4 gaat de zon al onder. We stoken even een vuurtje van gevonden houtblokken. Nu lekker binnen met een muziekje aan. Prima klusjesdag.

{flickr photo=22810574993}

Kerstboom op het dak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s