Desert Hot Springs

De wind is nog steeds fris als we wakker worden. We ontbijten in de bus en zijn om kwart over 8 al op pad. We gaan Joshua Trees National Park verder verkennen. Eerst is het een behoorlijk stuk rijden, naar beneden een brede vallei in. Opeens staan er allemaal Cholla kaktussen.

We zetten een bakkie en lopen met de koffie een rondje tussen de kaktussen. Mooi in het vroege licht. Maar koud, winterjassen aan. Verder het park in stoppen we op verschillende plekken om een aantal korte hikes te doen. Telkens is het landschap weer anders; dan weer bergen, dan weer rotsen. En uiteindelijk de Joshua Tree waarnaar het park genoemd is; een yucca boom. Bij Keys View op bijna 1.600 meter kunnen we de Salton Sea weer zien. Maar ook het enorme windmolenpark bij Palm Springs. Nog steeds is het behoorlijk druk in het park. Bij een picknickplek lunchen we, waarna we prachtig Joshua Tree NP uit rijden.

Bij een McDonalds drinken we koffie. Even internet oppakken om te checken hoe het met de levering van het benodigde onderdeel van de bus is. Nog geen update. In Desert Hot Springs checken we in op een enorme camping. Echt een park waar de snow birds overwinteren. Zondag is het kantoor dicht, maar er staan enveloppen met nummers van beschikbare campsites. Eigenlijk is het hier de bedoeling dat je zelf een badkamer aan boord hebt. We kiezen een plekje relatief dichtbij de tennisbaan, want daar zijn toiletten. Daarna gaan we zwemmen; het is maar 15 graden buiten, maar het water is heerlijk warm vanwege de hot springs. We blijven erin tot we gerimpeld zijn (dan vallen we niet zo op hier, hehe). Eenmaal in de bus hebben we 2x een geëmigreerde Nederlander die komt kletsen. Onafhankelijk van elkaar, allebei nu Canadees. De tweede man loopt naar de bus en vraagt “is het eten klaar”? Lachen. We checken de status van de bestelling nog een keer en er is nieuws; onze onderdelen liggen in het sorteercentrum. Alleen dan nog in Duitsland, dat duurt nog even dus. Nu zitten we een nieuw plan te maken. Nog best moeilijk; niet te ver van La Quinta (waar de onderdelen naartoe gestuurd worden), niet te stedelijk gebied (lastig zonder richtingaanwijzers), zo warm mogelijk (ook nog lastig) en waar wat te zien is. Morgen eerst maar even naar een visitor center om folders te halen. En misschien is er dan wel weer een nieuwe status van de verzending bekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s