Joshua Tree NP

We zijn al vroeg wakker, maar draaien ons nog even om. Als we opstaan, doen we snel de gordijnen en schuifdeur open, zodat de zon naar binnen schijnt. Buiten is het warmer dan binnen. Onze buren, een vader en zoon, komen even kletsen over de bus. We ontbijten buiten en maken dan een strandwandeling.

Over de kleine schelpjes langs het zoute meer, pelikanen kijken. Prachtig hier. Douchen is lekker fris (zeg maar koud). Je staat half buiten, de zon schijnt door de planken van het plafond naar binnen. We rijden naar het noorden en tanken onderweg in het plaatsje Mecca. Dit doet al aardig Mexicaans aan; mannen met strooien cowboyhoeden en Spaanse muziek. We hoopten hier nog even internet op te pakken bij McDonalds, maar die zit hier niet. Dus rijden we door, over de snelweg de bergen in. Van bijna 70 meter onder de zeespiegel naar bijna 1.000 meter erboven. We rijden Joshua Tree National Park in. Aan de zuidkant zijn nog geen Joshua Trees te zien, wel woestijn, rotsen en bergen. Bij het visitor center is het ontzettend druk, waarschijnlijk vanwege het lange weekend. De campings schijnen ook al aardig vol te zijn, dus checken we snel in op de camping aan de zuidkant van het park.

Op de camping lunchen we eerst aan de picknicktafel. De wind is fris, dus jassen aan. Daarna doen we een mooie hike, naar Mastodon Peak. Over de rotsen klimmen we het laatste stuk naar de top. Wat een uitzicht; we kunnen de Salton Sea en daarachter de bergen in Mexico zien. We eten even een koek op een rots in de zon. Overal staan mooie kaktussen en struiken, weer andere soorten dan we eerder in de woestijn hebben gezien. Na 2 uur zijn we terug bij de bus. Tijd voor een wijntje in de zon, met de winterjassen aan. Brrr wat is de wind koud, snel weer naar binnen. Zodra de zon onder is, net na 4 uur, koelt het helemaal snel af. Dus koken we vroeg, zodat de bus een beetje opwarmt. We zetten de wekker, zodat we maximaal van de zon en het daglicht kunnen genieten. En meer van het mooie park kunnen zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s