Salton Sea

Terwijl we inpakken komen verschillende mensen nog even een praatje maken. We zijn welkom om nog eens langs te komen. Schattig. Al vroeg zijn we bij Yuma Territorial Prison State Park. En met ons nog meer mensen, iedereen wil er zeker even uit na Thanksgiving. We pakken de rondleiding mee en bekijken daarna zelf nog het terrein en museum.

Veel te zien, met verhalen over kleurrijke figuren. Bij het parkje waar we gisteren ook geluncht hebben, eten we aan dezelfde picknicktafel. Bij Yuma gaan we de brug over de Colorado rivier over en dan zijn we in Californië. Meteen een uur tijdwinst, want we rijden een nieuwe tijdzone in. We pakken de weg langs Imperial Sand Dunes. Het eerste stuk is vooral dorre woestijngrond. Verderop zien we campers staan, want hier mag je met een vergunning wild kamperen. Al snel blijkt waar deze mensen voor komen: off-road rijden. Met een quad, een sand-buggy, een motor of gewoon met de pickuptruck. Verderop is een uitkijkpunt over de duinen. Druk is het hier, er wordt wat gecrosst, door jong en oud. Er zijn ook kinderen op mini-quads en gezins-buggies. Hier zijn hele camper-gemeenschappen in de woestijn. Leuk, maar wel zonde van de natuur. Dus nemen we ook een foto van de duinen aan de andere kant van de weg; ongerept zand, veel mooier. 

We rijden weer verder en denken even te pauzeren onderweg met koffie. Maar de plaatsjes waar we doorheen rijden zijn klein. Veel gebouwen zijn dichtgetimmerd. Ook valt op dat er sinds we in Californië zijn veel troep op straat en in de woestijn ligt. We rijden dus maar door en komen bij Salvation Mountain. Ook hier is het druk, voor het eerst sinds lange tijd horen we ook andere talen. Het is een duin waarop met verf en een soort papier-maché een kunstwerk gemaakt is in het teken van God en Liefde. Een hippie-achtige bizarre plek. Bijzonder om hier te zijn. Iets verderop is Slab City, waar je gratis kunt kamperen in de woestijn. Ook hier een hippie-sfeertje. Zo te zien staan de campers hier permanent en verzamelt met allerhande rommel eromheen. We rijden door langs de Salton Sea. Dit is een groot zout meer (zouter dan de zee) dat bijna 70 meter onder zeeniveau ligt. Ontstaan door een dijkdoorbraak begin 20e eeuw. Eigenlijk is het een ecologische ramp, maar wel een bezienswaardigheid. We checken in op de camping. Mooi plekje, je waant je aan zee, want zo ruikt het. Over het meer vliegen pelikanen. De zon gaat al om kwart over 4 onder. Dus stoken we vroeg een kampvuurtje en drinken we een wijntje met de winterjassen aan. Gisteren al om 3 uur gegeten, vandaag de zon vroeg onder. Zo maar vroeg naar bed. Ons hele bioritme is in de war. Leuke afwisselende dag vandaag.

{flickr photo=23335547886}

Mug shot

{flickr photo=23065841490}{flickr photo=23065837440}

Salvation Mountain 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s