Thanksgiving

We zijn vroeg weg, geen douche schiet altijd lekker op. Om even na 9 uur rijden we al weg. Het is nog fris, de verwarming doen we zelfs nog even aan. In 2 uur rijden we naar Yuma. Onderweg is het nog best druk op de snelweg, terwijl er maar weinig plaatsjes zijn. Vanwege Thanksgiving zijn mensen onderweg naar familie. Een aantal met een enorme barbeque achterop de pickup. In Yuma drinken we koffie bij Starbucks. En we maken een plan; we kunnen of nog 100 mijl doorrijden of hier blijven. Inmiddels schijnt de zon, dus kiezen we ervoor hier te blijven. We rijden naar een bezienswaardigheid, maar die is dicht vanwege Thanksgiving. Er is hier een parkje, dus lunchen we in de zon.

Dan gaan we maar vroeg naar de camping, want alles is dicht. We checken in en Larry geeft ons een plaatsje dichtbij de toiletten en in de zon, voor de zonnepanelen. In de keuken van het clubhuis, de gemeenschappelijke ruimte, wordt al flink gekookt. Larry stelt ons voor aan een aantal mensen. En we worden uitgenodigd voor Thanksgiving Diner. Gewoon je eigen bord en bestek meenemen. En het diner is hier al om 3 uur! We zitten buiten bij de bus en verschillende mensen komen langs, even praatje maken en vragen of we zo ook komen eten. Dus 2 uur na de lunch zitten wij aan tafel bij een stel uit Quebec en 2 dames. De meeste mensen blijven de hele winter. We zijn duidelijk de jongsten in de zaal. Ralf regelt het diner en doet een paar mededelingen. We applaudiseren voor de koks. En wij worden voorgesteld als nieuwkomers. Ook applaus en wij zwaaien als Willem-Alexander en Maxima. Dan gaat Ralf voor in gebed. Er worden lootjes getrokken voor de volgorde van de tafels om naar het buffet te gaan. Naast de traditionele kalkoen en yams is er nog veel meer keuze. Zo’n beetje iedereen heeft iets gemaakt, behalve wij. En we eten nog voor niks ook. Verschillende mensen komen nog even kletsen bij onze tafel, we zijn een bezienswaardigheid. Dus vertellen we iedereen dat dit ons eerste Thanksgivings diner is en grappen dat wij de pilgrims zijn die thuisbleven. Om half 5 zitten we weer voor de bus. Ook hier is het weer druk met mensen die wat komen vertellen. Super hartelijk allemaal. Wat lachen, zeg. 

{flickr photo=23229194592}{flickr photo=22709150344}

Thanksgiving diner om 3 uur ’s middags

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s