Valley of the Sun

Vandaag gaan we geen dingen bekijken, alleen rijden. Dus hebben we niet al te veel haast. Vanaf de camping rijden we eerst naar McDonald’s voor koffie en skypen. Daarna doen we boodschappen bij Safeway. Er wordt omgeroepen dat er een liefdadigheidsactie loopt, vandaag is de laatste dag.

Om minder bedeelden een mooie Thanksgiving te geven, wordt bij de kassa gevraagd of je iets wilt doneren. Elke donatie, ook een enkele dollar, wordt omgeroepen “$1 donation at register 3”. En het personeel (en soms klanten) applaudiseert bij elke donatie. Ook voor onze $3. Geinig. We lunchen in de bus en rijden met een volle tank naar het westen.

Het schiet lekker op via de snelweg. Het laatste deel staat op de kaart aangeduid als mooie route en dat klopt. We rijden door de bergen, via een pas naar de Valley of the Sun. In deze vallei ligt Phoenix met bijbehorende randgemeenten. We gaan nog niet naar de stad, maar checken in bij Lost Dutchman State Park. Bij navraag blijkt het een Duitser te zijn geweest, die hier verdwaald is (hoewel het verhaal ons nog niet duidelijk is). Gerhard dacht nog wel korting te krijgen door te melden dat wij de echte Lost Dutchmen zijn (hehe). We blijven meteen maar 2 dagen, beetje relaxen. Bovendien is het in de buurt van Phoenix lekker warm. Onze campsite is de Ranger’s Choice en dat is te zien. Wat een toplocatie! Een enorme plek met uitzicht op een prachtige rode rots. Er wordt flink getjilpt door mooie vogeltjes. Zelfs een kolibrie gezien, maar die zijn te snel voor de camera (en de fotograaf). En er komt een coyote voorbij. We eten buiten in het maanlicht met een kaars erbij. Sprookjesachtige plek. Mooie bestemming na een dagje rijden. En geen straf om hier nog een dagje te blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s