Tombstone

We ontbijten buiten en pakken de kaart erbij. Na 10 uur rijden we weg naar Tombstone. Zo’n 1,5 uur door de woestijn en de bergen, hier en daar een boerderij of een gehucht. Tombstone is een Wild West plaats waar in 1881 een beroemd vuurgevecht heeft plaatsgevonden tussen voor ons onbekende mannen.

Het is een aantal keren verfilmd. Het plaatsje leeft hier nu van, een echte tourist trap. We zijn er net op tijd om de show van 12 uur mee te pakken. Stoere, onverstaanbare taal en en klapperpistolen. Aan het eind wordt aangekondigd dat je bij de deur kan doneren voor een fonds voor acteurs, for much needed acting lessons. Lachen. Het stadje ziet er wild west uit, met saloons en houten plankiers. Van alles wordt aangeboden; zilvermijn toertjes, rondrijden in een postkoets en diverse andere schietshows. Een cowboy met ooglapje en gitaar zit te zingen in de bak van zijn pickup, omgebouwd tot huifkar. Wij gaan eten in de Big Nose Kate saloon met personeel in kostuums. Ook hier is live muziek; de oude man zingt wel aardig mee met een bandje en speelt met 1 vinger piano. Hij speelt ook nog sax, maar die LOI cursus heeft ie nooit afgerond. Leuke babbel, foute grappen. Verder kun je verkleed op de foto met een galg om je nek (moet je wel extra voor tippen). Lekker gegeten en veel te zien. Gezellig. We lopen nog een rondje, halen een krant op waarin de echte gunfight is na te lezen en gaan weer op pad.

We rijden nog eens 1,5 uur naar het noord-oosten. Onderweg komen we weer een border patrol tegen. De agent vraagt wat wij Nederlanders in de middle of nowhere komen doen. Het vuurgevecht in Tombstone natuurlijk. Paspoorten zijn ok, we mogen doorrijden. In Chiricahua National Monument checken we in op de camping, tussen de rotsen. Daarna rijden we naar het hoogste punt in het park, zo’n 2.000 meter. Er ligt zelfs een beetje sneeuw. Wat een uitzicht over bergen en rotsen naar de woestijn. We doen een korte hike en zetten een bakkie thee voor bij zonsondergang. Prachtig. Hier is het wel kouder, dus we zitten niet meer buiten. De hele dag stond de maan al aan de hemel, nu kun je zonder lampje naar het toilet lopen in het maanlicht. Van toeristenshow naar serene natuur, heerlijk.

{flickr photo=22896350120}{flickr photo=23192143195}

Gunfight at OK Corral

{flickr photo=22896355480}

Maan op je neus

{flickr photo=23192093575}

Draai je hoofd naar rechts voor het gezicht van indiaan Cochise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s