Saguaro

De zon schijnt weer, heerlijk. Maar het is nog wel fris. We ontbijten op de treeplank achter de bus. Er komt een Zwitsers stel voorbij van onze leeftijd. Ze wonen in Alaska en zijn nu 6 weken op vakantie. Op weg naar Mexico voor de tandarts net over de grens. Die schijnt daar heel goed te zijn en goedkoop. Tandartstoerisme is groot daar. Dus hebben we nu ook een naam van een goede Mexicaanse tandarts op zak. Altijd handig. We blijven tot een uur of 11 een beetje rommelen op de camping. Daarna rijden we naar Saguaro National Park. Het is niet ver, maar toch nog een uur rijden, met al die stoplichten. Dit park staat in het teken van de Saguaro kaktus, zo’n model met armen waarbij wij meteen aan Mexico denken. Voordat zo’n kaktus armen heeft is ie 150 jaar oud. We lunchen eerst aan een picknicktafel en doen daarna een korte hike. Dan rijden we de loop road door het kaktus-landschap aan de voet van de bergen. Mooi hier.

Het is maar een klein park, dus gaan we vroeg in de middag naar de camping. Even buiten zitten en een wasje draaien. Het hoogseizoen begint hier, vanavond draaien ze de eerste film in de rec-room. Die film begint al om half 7, na bedtijd grapt de receptioniste. De meeste mensen die hier staan zijn gepensioneerd en komen vanuit noordelijker gebieden hier overwinteren. Lesley praat nog even met iemand die zich voorstelt als de entertainment director, een gepensioneerde man met een stok. Lachen. Wij laten de film zitten en gaan weer lekker lezen en Spaans leren. Vanaf morgen wordt het ook weer wat warmer. Nice. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s