Biosphere 2

Zoals voorspeld is het regenachtig en grijs weer. Dus weer even skypen en internetten na het ontbijt. Voor vandaag staan er binnenactiviteiten op het programma. Eerst naar een outdoor-winkel, want Gerhard heeft een nieuwe broek nodig (scheur in de oude). Mooie zaak, we slagen meteen.

Je wordt ontzettend hebberig van dit soort winkels, wat een mooie spullen. Het lukt ons om met slechts 1 impulsaankoop naar buiten te gaan; een camping-broodrooster. Tijdens de lunch op het parkeerterrein meteen in gebruik genomen. Werkt perfect, gewoon op het gasfornuis. 

Daarna rijden we naar het noorden van Tucson, naar Biosphere 2. Dit is een groot complex dat begin jaren 90 is gebouwd. Acht wetenschappers zaten 2 jaar opgesloten in deze luchtdichte kas. Om te kijken of ze zichzelf kunnen onderhouden wat betreft lucht, water en voedsel. Het expiriment was bedoeld om te leren voor mogelijke toepassing in de ruimte. Nu hoort het bij de universiteit van Arizona en men doet er vooral onderzoek naar gedrag van water in woestijngebieden. Om te simuleren wat er gebeurt met Biosphere 1 = de aarde. Eerst bekijken we een film en daarna krijgen we een rondleiding. Een oudere dame is de gids en weet er ontzettend veel van. We lopen door verschillende werelden; een woestijn, een moeras, een regenwoud, een savanne en er is zelfs een mini-oceaan. Ze kunnen het er laten regenen en verschillende proeven doen. We zien ook de machinekamer en een ruimte waarin de lucht kan stromen bij overdruk door warmte (om te voorkomen dat het glas explodeert). Ze noemen het de long en het is een grote ronde ruimte. Met de hele groep testen we de akoestiek door samen Wildcats te roepen (mascotte van de universtiteit). Wat een interessante plek, we brengen er zomaar een paar uur door. Buiten staat er veel wind en is het guur. In Catalina State Park checken we in op de camping aan de voet van de bergen. Het licht van de ondergaande zon schijnt prachtig door de donkere wolken op de bergen, op de voorgrond een kaktus. Leuke en leerzame dag.

{flickr photo=22460313973}{flickr photo=22663138907}

Nieuwe toaster in de keuken van de bus en de keuken van Biosphere 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s