Gila Cliff Dwellings

Vanochtend is het 0 graden in de bus. Maar prima geslapen, wel even een muts op gedaan. Niet eens een kruik in bed. De zon schijnt al op de bus, dus winterjassen aan en deuren en gordijnen open om op te warmen. Met thee en eieren met spek zitten we buiten op de plastic krukjes te ontbijten. Lekker.

Om 9 uur gaan we naar de ingang van Gila Cliff Dwellings. Hier lopen we een mijl door de vallei. Eerst kijken we uit op de ruines van de huizen in de grotten, later staan we er zelf in. Tot het jaar 1.500 hebben hier mensen gewoond. Wat een mooie plek, zeker zo vroeg. Er is 1 andere bezoeker en een ranger die wat vertelt. Hagedissen warmen zich in de zon, de rijp staat nog op de bladeren. Verderop parkeren we de bus om een bakkie koffie te zetten en bekijken we nog even de muurschilderingen. Daarna gaan we de weg op. De route gaat weer door de bergen, smal en slingerend. Leuk om te rijden en mooi uitzicht. Met 1,5 uur zijn we in Silver City. Hier lunchen we in een leuk tentje. En we slaan weer flink boodschappen in. Inmiddels is het heerlijk weer, je kunt in een t-shirt buiten lopen.

Om 3 uur rijden we verder naar het westen. Onderweg wordt het langzaam bewolkt. De snelweg gaat door een een vallei tussen bergketens door. We passeren de grens met Arizona en checken in Bowie in bij een camping naast een tankstation. Laat, denken we, wegens tijdverschil tussen de staten. Maar tijdens wintertijd is er geen verschil, verwarrend. Als we met de deuren open zitten te internetten, komt de beheerder langs. Blijkt dat we de bus op een weggetje hebben gezet i.p.v. een campsite. Grappig! Maar we mogen ‘m laten staan, het is niet druk. En we staan lekker dicht bij de toiletten. Hij heeft een kacheltje bij zich voor een andere kampeerder; het wordt namelijk 8 graden vannacht. Daar lachen wij om! Voor de komende 2 dagen is regen voorspeld en dat is hier vrij uitzonderlijk. Dus zitten we in de bus te internetten en de plannen aan te passen. Morgen op naar Tucson.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s