City of Rocks

Wat slapen we toch goed in de bus. Zeker als het niet heel erg koud is buiten, zomaar 10 uur ronken. Of het komt door de copieuze maaltijd van gisteren. Ontbijten met de schuifdeur open in de zon. Eenmaal onderweg staan we gewoon nog even in de file. Vlak bij de grens met Mexico bekijken we Chamizal National Memorial.

In het visitor center is er een film en tentoonstelling over de vreedzame oplossing in 1963 over een landdispuut tussen de USA en Mexico. Grappig, want eigenlijk was er niet zo veel aan de hand, dat je er een heel memorial park voor op moet zetten, vinden we. We staan even bij de kaart van Mexico te kijken en de ranger komt vertellen over het land. Er staan 31 poppen met klederdracht van elke provincie van Mexico. Deze dame heeft blijkbaar heimwee, want ze raakt er niet over uitgepraat. Als we net weg willen gaan, spreekt een andere ranger ons nog even aan. Hij somt dingen op die we nog kunnen bekijken in Texas. Maar wij gaan weer naar New Mexico. Zijn reactie: please save money and come back. Lachen. We rijden verder naar het noorden en lunchen in Mesilla. Even een ambtenarenrondje lopen over het plein. Het plaatsje doet Mexicaans aan. 

’s Middags rijden we nog een stuk naar het noord-westen. In City of Rocks State Park gaan we kamperen. Middenin de woestijn, achter een heuvel, verschijnt opeens een groep ronde rotsen. Bijzonder gezicht. Het is nog heerlijk weer, dus gaan we lekker buiten zitten, beschut achter onze eigen rots. Een ouder echtpaar komt voorbij en kletsen over de bus. Ze komen uit Albuquerque, maar hebben in Duitsland gewoond, dus ze herkennen het model. We laten de bus zien en wisselen nog reistips. Leuk. Gerhard gaat even een foto maken vanuit een andere hoek op de rotsen en is getuige van een fly-by van een enorme uil op 2 meter afstand. Later zit de uil op een rots te oehoe-en. Prachtige plek. Wel frisser dan in El Paso, voor vannacht 1 graad voorspeld. Dus pakken we de kruik er maar weer bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s