Guadalupe Mountains

Voor het eerst sinds tijden onder minder dekens geslapen, want het is hier warm ondanks de hoogte. Eerst pikken we een kaart op bij het visitor center, waarna we naar het startpunt van een korte hike rijden. Aan de voet van de bergen, uitzicht op een brede vallei, herfstkleuren, besjes en bloemen en ook nog mule deer.

Prachtig hier. Na vijf kwartier zijn we weer bij de bus. Daarna rijden we richting El Paso. Het eerste stuk is mooi, door de bergen en langs een zoutvlakte. We stoppen nog even bij een uitkijkpunt. Daarna is het vooral een lange rechte weg. Onderweg nauwelijks plaatsjes. Het duurt even en dan vinden we een rest area om te lunchen. Hier komen we erachter dat de richtingaanwijzer het niet meer doet. Het lijkt of deze aan is blijven staan sinds het uitkijkpunt een uur geleden. Balen. We lunchen eerst en pakken de gereedschapskist en de manual erbij. Het lijkt niet aan de zekering te liggen, er staat gewoon stroom op. Dit maken we niet even zelf, dus rijden we de highway weer op. Gelukkig zijn er weinig afslagen.

Met wat zoeken vinden we de camping. Het is nog vroeg, half 3. Bij inchecken vraagt Gerhard waar er een RV garage zit; gewoon op het terrein. Ideaal, denken we. Bij de garage blijkt dat Ben wel even de zekeringen wil doormeten, maar hij durft niet verder te zoeken, bang iets stuk te maken. Hij denkt dat het aan een relais ligt. Maar hij verwijst ons naar een andere garage, we moeten maar vragen naar Jesus. Eerst laden we ons eigen internet bij (was net op) en downloaden we de kaart van Texas voor de navigatie (hadden we nog niet). Anders wordt het helemaal een zoektocht met hindernissen. In de stad merken we pas hoe lastig het is zonder richtingaanwijzers. We hebben de zijramen open en steken een arm uit; je moet wat. De garage van Jesus blijkt er niet meer te zitten. Wel een andere garage; de monteur vraagt of we Spaans spreken. Un poco. We leggen uit wat er aan de hand is en hij begrijpt het (weer een woord geleerd: indicadora de dirección). Maar dit is meer een spuiterij, dus zoekt hij een visitekaartje op van een andere garage. Wij gaan eerst maar even koffie drinken bij McDonalds. Daar zoeken we zelf nog wat adressen op van garages en mogelijke oorzaken. Maar we besluiten nu naar de camping te gaan. De zon gaat vroeg onder en we willen niet in het donker rijden zonder richting te kunnen aangeven. Op de camping gooien we er nog een wasje in. Zo droog met de warmte en de wind. Nu nog een beetje internetten in de gemeenschappelijke ruimte. Morgen op jacht naar een garage die het kan (en wil) fixen.  

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s